Vad vi har ägnat oss åt de senaste två månaderna

Idag har det hänt spännande grejer, så nu sitter jag och firar med ett glas vin, choklad och Let’s dance. Vi har nämligen skickat iväg min visumansökan till Nya Zeeland. Äntligen. Det var med skräckblandad förtjusning vi såg den dimpa ner i postlådan. Jag tror att vi började med den i slutet av januari så ungefär två månader har det tagit. Vad har vi behövt göra då? Förutom att fylla i själva ansökan (som är nästan trettio sidor), så har vi översatt dokument, fått certifierade kopior, skrivit ut foton, jag har genomgått läkarundersökning, fixat personbevis, fått utdrag ur polisregistret, m.m. Och icke att förglömma – betalat en massa pengar. Så nu är det bäst att det beviljas.

IMG_1902

Fast jag kan inte tänka mig att det inte skulle göra det. Vi har varit tillsammans i åtta år, har bott ihop i ungefär sex år och vi har ett barn ihop. Dessutom har vi mer än nog med dokument som bevisar allt detta. Men ändå kändes det så jäkla läskigt att stänga det där kuvertet. Så slutgiltigt. Tror vi tog ut allting fem gånger bara för att vara helt säkra på att alla papper var med. Så himla märklig grej att vara tvungen att bevisa sitt förhållande för några människor som ska sitta där och avgöra ens framtid.

FullSizeRender

Men nu är det gjort, och nu är det bara att vänta. Tre till sex månader kommer det ta innan vi får ett beslut. Om allt går som det ska siktar vi på att flytta i augusti eller september. Svårt att föreställa sig att vi om ett halvår ungefär kommer bo på andra sidan jorden. Men det kommer bli bra, det är jag övertygad om. Det kommer bli hur bra som helst.

247D8C6A-F97B-4B09-ACAA-997B2A1DC36B

 Ganska fint land ändå. Kan nog trivas där.

0

Lämna ett svar

Stäng meny