Viktiga händelser i mitt liv

Idag är det tisdag och det är en vecka sedan vi reste från Sverige. Känner mig fortfarande rätt så dagvill och sömnen är inte helt hundra men det är den å andra sidan aldrig nuförtiden. Vi börjar åtminstone landa och jag kan uppskatta att vara hemma igen. Känner mig inte lika nere som jag gjorde de första dagarna. Kommer igång med allt det där som har satts på paus under semestern. Igår satte jag mig till exempel med uppgifter i Friday Lab. Vi jobbar med storytelling, vilket är otroligt intressant, men också väldigt svårt har jag insett. Det kräver mycket av mig och jag tror att jag fortfarande är lite för trött för att fokusera helt och hållet. Skriver ner stora och viktiga händelser som jag varit med om i mitt liv och tänker efteråt att jag borde ha fler milstolpar? Kanske har jag glömt något viktigt? Jag har ju med de uppenbara: när barnen föddes, när jag och T träffades, flytten till Nya Zeeland, till exempel. Men kände ändå efteråt: jaha, var det inte något mer?

Som tur är är ju livet inte över riktigt än, så jag har väl en del stora händelser att se fram emot också. Får jag hoppas. Obs menar inte att på något vis förminska händelsen då mina barn kom till världen för det är ju såklart det största som finns. Menade mer att jag förvånades över att jag inte hade fler saker att skriva ner.

Tänker att det vore intressant att göra om samma övning om tio år och se vilka stora händelser jag kan lägga till då. Tänker spontant såhär om jag får drömma fritt: debuterar som författare, börjar få regelbundna uppdrag som frilansskribent, ger ut min andra roman, köper hus, skaffar hund, börjar rida igen, ger ut min tredje roman, vinner Augustpriset, börjar äntligen gå i terapi och uppnår en helt ny nivå av självkännedom och lycka, skickar iväg barnen till deras första skoldag, springer mitt första marathon, köper en sommarstuga i Sverige. Ja, det återstår att se om tio år vad jag kan pricka av.

Nu ska jag fortsätta lyssna på En varg söker sin pod, typ tredje avsnittet i rad. Älskar deras samtidsanalyser, humor, samtalsämnen, ja hela paketet. Tips, tips. I det förra avsnittet pratade de om Tove Dilevsens roman Gift, som har kommit i ny superfin utgåva från Natur och kultur. Har inte läst den ännu, och nu ser jag så mycket fram emot att läsa den.

7

Detta inlägg har en kommentar

  1. Underbara drömmar <3 Känner igen mig i flera av dem 😀

Lämna ett svar

Stäng meny