Vecka femton

Nu skriver jag ett inlägg som i själva verket kanske skulle ha skrivits igår, eftersom det var måndag och visst faller det sig mer naturligt att skriva ett inlägg om den kommande veckan på veckans första dag. Men nu blev det inte så och jag får acceptera det och gå vidare. Värre saker har hänt.

Jag sitter och tänker på vad jag har gjort de senaste dagarna och kan inte riktigt komma på något alls och jag undrar om det här är en åkomma (kanske lite hårt att kalla det för en åkomma?) som har börjat sedan jag fick barn, att jag plötsligt har så svårt att minnas hur dagarna har sett ut. De flyter ofta ihop. Kanske har jag helt enkelt inte gjort så mycket spännande de senaste dagarna.

Fast jo, jag har skrivit! Det får väl räknas som spännande, i min värld i alla fall. Tack vare Friday Lab så har jag satt upp som mål bland annat att jag ska skriva en stund varje dag, både förra veckan och denna vecka. Detta kanske inte låter som en stor sak, men det är det. När den där kvällströttheten kickar in efter att barnen har somnat, då är det inte helt lätt att mentalt ställa om och sätta sig för att skriva. Men jag har gjort det.

Efter att jag lyssnade på det här Youtube-klippet med Monika Fagerholm, så påmindes jag återigen om hur viktigt det är med att få en rutin, en regelbundenhet i skrivandet. Med det sagt måste man ju inte skriva varje dag såklart, men just nu känner jag att jag behöver det. För att ta mig bort från det där motståndet som har byggts upp på sistone. De första dagarna gick det långsamt, jag kom aldrig in i något flow och jag skrev inte många ord. Men jag skrev åtminstone och kände mig någorlunda nöjd med det. Sedan hände något häromkvällen när jag satte mig för att skriva. Jag hittade en helt ny ingång i texten och jag skrev nästan 2000 ord den kvällen. Det är oerhört mycket för mig som brukar skriva rätt så långsamt.

Jag har också fixat iordning min egna lilla skrivplats i gästrummet. Så man kan väl säga att jag numera har ett eget rum. Den här veckan ska jag fortsätta på samma spår och jag hoppas innerligt att mitt flow håller i sig ett tag till.

Andra saker jag ska göra den här veckan, utan inbördes ordning:

* Yoga och försöka få bort det onda i min rygg.

* Gå ut och springa.

* Läsa Gå förlorad av Agnes Lidbeck.

* Njuta av att vi har fått en till liten släng av sommarvärme här. Arton grader idag.

* Börja skriva en ansökan till Skrivarakademins ettåriga skrivarlinje som går på distans. Har inte bestämt mig för om jag vill gå den än, men jag vill testa och se om jag kommer in i alla fall.

* Prova ett nytt café som precis har öppnat i stan. Min sambo var där med jobbet imorse och han skickade den här bilden därifrån.

Känner att jag behöver åka dit snarast.

1

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. tiden flyter ju ofta ihop lite i småbarnsdagar tänker jag. det är väl rätt naturligt så, lovar att man inte håller på att bli dement. (eller så är jag för långt inne i småbarnsdemensen för att begripa det).
    att få sin skrivstund varje dag är däremot en dröm när man får till det. har mått som bäst i de perioder jag får göra just så. dels är det ett ävrde för en själv, bara det här att få ge sig den platsen rent tidsmässigt. dels blir det så jäkla mkt lättare att arbeta med projekt och liknande om man får vara inne i det, inte lämna det hela tiden och bara titta på det sisådär var tredje månad.

    1. Ja visst är det. Så underbart när man kan lyckas få till den där skrivtiden, även om det bara är korta stunder. Skönt att höra att det inte bara är jag som är glömsk! 🙂

Lämna ett svar

Stäng meny