Vecka 33

Om exakt tre veckor börjar jag jobba igen. Jag har lite kluvna känslor inför detta om jag ska vara ärlig.

På minussidan:

– Ångest inför att lämna Felix på förskolan. Han känns så liten fortfarande. Lockie fick ju vara hemma tills han var två så det är lite annorlunda nu. Men jag tror han kommer fixa det galant.

– Även en viss oro över att inte ha lika mycket tid eller ork över till att skriva. Den här oron är visserligen rätt obefogad eftersom det ju inte är som att jag kommer jobba heltid. Skrivandet kommer fortfarande få plats, för så måste det vara.

Och på plussidan:

– Tror att det kan vara välbehövligt med en förändring. Få träffa kollegor igen, sitta och äta lunch i lugn och ro, hinna tänka färdigt en tanke.

– Vara bland massa böcker! Inspireras, hitta nya böcker att läsa, bokprat med kunder och kollegor.

Det känns dessutom lagom att börja med tre dagar i veckan, och ha sex timmars arbetsdag. Mitt mål är fortfarande att jobba hemifrån med skrivande, och det vill jag lägga fokus på under våren (ville verkligen skriva under hösten där, men nej – det är ju snart vår här!) Eftersom jag har ägnat mig nästan enbart åt det skönlitterära skrivandet det senaste året så har tiden eller orken inte funnits till att försöka komma igång som frilansskribent. Men det ska det bli ändring på.

Nu är klockan snart tio och det är hög tid att gå och sova. Det här blogginlägget känns för övrigt så platt och trist att jag nu överväger att radera alltihop, men nej… strunt samma. Man kan inte vara på topp jämt.

Hade inte ens en vettig bild att illustrera inlägget med så här kommer istället en helt orelaterad bild på mig och en duva (skrev först uggla – hjälp, jag behöver verkligen sova!) från när vi var i botaniska trädgården häromdagen.

Och så denna lilla plutt som blir ett helt år på lördag och som snart ska börja förskola.

2

Lämna ett svar

Stäng meny