Växtligheter och vakenhet

Söndag kväll, klockan är strax efter åtta. Båda barnen sover och min sambo har somnat på soffan. Ligger där och snarkar lite lätt. Endast mamman är vaken. Jag känner mig märkbart tillfreds med detta. Njuter av det alldeles särskilda lugn som infinner sig när alla utom en själv sover. Men det dröjer inte länge förrän en viss rastlöshet rycker i mig. Började nyss vandra runt på måfå i vardagsrummet och ut i köket, utan att veta vad jag skulle ta mig för. Åt några nävar chips och lite godis. Kastade ett öga på disken, tittade bort igen. Den får stå där den står. Satte mig ner för att skriva istället för vad passar bättre än det när alla sover omkring mig?

Dagen har i typisk söndagsanda varit tämligen lugn. Det enda produktiva som skedde var att vi äntligen satte upp ett nät över jordgubbslandet. Så nu får de förhoppningsvis vara ifred från fåglar. Det växer riktigt bra där ute förresten, i vårt alla första grönsaksland! Jag kan inte annat än känna mig stolt. Dessutom planterade jag rädisor för några dagar sedan och de är redan på väg.

I de andra krukorna har jag sått paprika, men de har inte tittat fram än.

Men den här lilla rackaren då. En mini tomatplanta som nu har fått hela 14 tomater. Det är perfekt att den står i köksfönstret också för jag som har en tendens att glömma bort att vattna ser nu alltid till att ge växterna vatten när jag själv tar ett glas. Lite till mig, lite till dem.

Älskar för övrigt hur exalterad min treåring blir över att se hur grönsakerna växer. Han tjoade och skrek när de första tomaterna började visa sig. Tänker på när jag själv var barn, hur jag brukade gå och rycka upp morötter som jag borstade bort jorden från och sen mumsade i mig.

Nu ska jag strax krypa ner i sängen, kanske lyssna en stund på någon bra podd, och förmodligen somna ganska snabbt.

0

Lämna ett svar

Stäng meny