Vassa föremål

Rubriken syftar alltså inte på boken Vassa föremål av Gillian Flynn, utan på reella vassa föremål. För här sitter jag med gipsat ben och tycker lite synd om mig själv. Det är det oväntade resultatet av att jag råkade tappa en kökskniv på foten när jag stod och hackade lök. Tror att jag skulle öppna en låda och kniven liksom bara slant ur handen (hur står det egentligen till med min reaktionsförmåga?). Kniven var oturligt nog nyss vässad och ungefär så vass som den kunde bli. Ännu mer oturligt var att den landade med spetsen nedåt precis ovanför min stortå, vilket resulterade i att två senor gick av.

IMG_1860

När det inträffade tänkte jag att jag förmodligen skulle behöva sy ett par stygn, men att jag skulle sitta här med gips drygt en vecka senare fanns inte i min tankevärld. Så fyra veckor med gipsad fot nu och sedan rehabilitering. Känns lite fånigt att ha gips nästan upp till knäet för en liten skada ovanför stortån. Men om jag nu ska försöka se det positivt så innebär det mer tid till att läsa och skriva, nu när sambon är hemma och vabbar. Så egentligen är det inte så synd om mig. Just nu läser jag den här boken:

IMG_1861

Är ungefär halvvägs igenom den och so far, so good. Utförligare recension kommer vid senare tillfälle. Förutom denna håller jag fortfarande på med Ferrante, del två i serien nu, The story of a new name. Det tar sådan tid! Missförstå mig rätt, den är verkligen helt fantastisk. Men varje gång jag lägger ifrån mig den en längre tid så är det så svårt att komma in i den igen. Det är så många karaktärer och så mycket som händer, så det är nästan nödvändigt att hålla den färsk i minnet. Nu när jag har tid ska jag i alla fall se till att plöja igenom den.

0

Lämna ett svar

Stäng meny