Vårlistan

Jag vill också gärna skriva en sådan där höstlista som har florerat i massa svenska bloggar – problemet är bara att det inte är höst här i tvärtomlandet som jag bor i. Så jag fick helt enkelt lov att göra om den till en vårlista. Så var det problemet löst.

Vad är dina mål i vår?

Mina mål är att ta mig ut på små utflykter och äventyr med båda barnen, trots att det stundtals känns läskigt och oöverkomligt. Träffa nya människor, få några vänner rentutav. Det vore fint. Skriva mer och läsa mer, så mycket som tiden tillåter. Börja yoga igen.

Vad ser du mest fram emot?

Varmare väder, kaffe i solen på uteplatsen (nu när vi har köpt bord och soffa!), att få se Felix utvecklas och lära sig nya färdigheter. Ser faktiskt fram emot att vara mammaledig i ett år, även om det säkert kommer komma stunder då jag bara längtar tillbaka till jobbet. Men jag tror att jag kommer njuta mer av bebistiden den här gången eftersom jag vet hur ofantlig fort det går.

Känner du dig klar med vintern?

Ja det kan man säga. Inte för att det varit mycket till vinter här, inte med svenska mått mätt i alla fall. Vi har inte ens haft någon snö liksom, förutom uppe på bergstopparna. Men ändå kyliga dagar och framför allt oerhört kallt i huset. Det kan vara något av det värsta med att bo här, att husen är så dåligt isolerade att man måste frysa inomhus åtminstone tre månader om året.

Hur såg din vår ut för ett år sedan?

Hmm, nu blir det klurigt. För ett år sedan bodde vi i Sverige så det var alltså inte vår utan höst. Men jag kan dra tillbaka tiden ytterligare några månader och tala om hur våren såg ut. Vart ska jag börja? Vi hade fullt upp med att ordna visum till Nya Zeeland – pappersarbete, läkarbesök, etc. Jag tappade en kniv på min fot vilket resulterade i att två senor gick av och jag fick ha gipsat ben i fyra veckor. Todd fick vara hemma och vabba. Jag läste c-kursen i Kreativt skrivande och i samma veva bestämde jag mig för att skriva klart C-uppsatsen i litteraturvetenskap. Något som jag faktiskt slutförde och fick min kandidatexamen. Äntligen. Det var den våren. Vad gjorde Lockie då? Han var så här liten och söt, och skejtade i Slottsskogen.

Hur såg din vår ut för fem år sedan?

Nu måste jag tänka efter en stund. 2013. Jag och Todd bodde i Majorna i Göteborg, vi jobbade båda på Kafé Marmelad som låg tvärsöver gatan från vår lägenhet. Tror att jag även hade börjat plugga på distans, kreativt skrivande. Jag minns ärligt talat inte så mycket mer av hur mitt liv såg ut den våren.

Vad var bäst och sämst med vintern?

Det bästa med vintern här var väl att den var så kort. Nej, det bästa som hände var att vi fick tag på nytt boende och flyttade in till stan. Det sämsta var att behöva frysa inomhus.

Vad för kultur har du tänkt konsumera i vår?

Med en liten bebis och en treåring så misstänker jag att det kommer bli en oansenlig mängd kulturkonsumtion.

1

Lämna ett svar

Stäng meny