Till min ettåring

Klockan är fyra på morgonen och jag ligger vaken. Du har precis somnat om, ligger bredvid mig på mage med benen uppdragna och rumpan i vädret, som om du när som helst ska vakna till och sätta dig upp.

Vid nästan exakt den här tiden för ett år sedan vaknade jag av att vattnet gick. Tio timmar och massvis med värkar senare kom du till världen.

Vilket år vi har haft. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte har varit tufft emellanåt. Men du. Du är en sån ljuvlig liten person. Så liten och redan med en så oerhört stor personlighet. Det hade du redan från början. Ditt namn betyder lycka och det passar dig utmärkt, för du är nämligen glad nästan jämt. Ibland sitter du till och med och skrattar för dig själv. Ingen vet riktigt åt vad.

Men du är bestämd också, och du vet vad du vill. Tar man ifrån dig något du vill ha så får man höra vad du tycker om den saken. Jo, nog har jag en känsla av att du kommer ha mig lindad runt ditt finger.

Just nu gillar du att vinka, klappa händer och skaka på huvudet samtidigt som du säger nänänä. Och idag, på din första födelsedag, tog du dina allra första steg! Som att du ville vänta tills alla var samlade.

Tänk att just du kom till oss. Älskade underbara Felix, jag älskar dig till månen och tillbaka. Grattis på födelsedagen.

(Förresten – en liten önskan är att du under ditt andra år ska fokusera på att sova lite bättre. Känn ingen press eller så, men snälla… försök.)

10

Lämna ett svar

Stäng meny