Stormen och lugnet

Har visst försummat bloggen ett tag nu. Det har varit fullt upp de senaste dagarna, såsom det tenderar att bli den här tiden på året. Stormen före det lugn som nu så sakteliga börjar infinna sig. Som en enda lång djup utandning.

Igår åkte vi upp till Christchurch där min svärfar och hans fru bor. Vi ska spendera helgen här och på julafton åker vi ner till Oamaru och firar jul med svärmor och resten av familjen. Där kommer även kusinerna vara med och i vanlig ordning blir det nog mycket fart och fläkt. Vilket också är härligt, men jag njuter av att det bara är vi här just nu och att helgen får vara präglad av lite mer lugn och ro.

På vägen upp stannade vi till hos svärmor, drack lite kaffe och lekte med gigantiska bubblor. Jag tror att bubblor är en typisk grej som man aldrig blir för gammal för. Åtminstone inte jag. Det blir dessutom som en förstärkning av glädjen när ens barn springer efter dem och är helt lyrisk. Ah, de små glädjeämnena i livet.

Idag ska vi åka iväg och köpa en babysitter som jag köpte på Trade me (typ som Tradera). Vi är verkligen i behov av en till den där lilla krabaten där uppe som plötsligt har blivit så stor att han vill vara med och se allt. Inte helt nöjd med att bara ligga på en filt längre med andra ord. Han har för övrigt börjar rulla runt nu, från rygg till mage. Känns som att han är tidigare med allt jämfört med storebror. Eller också är det bara på grund av att man liksom väntade så intensivt på varje grej med första barnet, och nu bara händer det. Utan att jag hinner vänta på eller se fram emot det.

Bortsett från den lilla utflykten så har vi inte så mycket planerat för dagen. Imorgon ska vi åka in till stan och gå till en gigantisk lekpark, kanske hitta något mysigt café och utforska staden lite. Jag tänkte även försöka lokalisera H&M och kolla en sväng. Inte för att jag egentligen vill handla där utan mest för att H&M inte finns i Dunedin. Vill bara gå dit och få känna mig som hemma en stund.

Nu ska jag försöka lägga ner den sovande lilla bebisen i min famn, och börja göra mig i ordning för dagen.

0

Lämna ett svar

Stäng meny