Smakebit på søndag – Ett öga rött

Mitt bidrag till Smakebit på söndag är ett utdrag ur dagboksromanen Ett öga rött skriven av Jonas Hassen Khemiri. Känns som en sådan bok som ALLA har läst förutom jag.

9789113050454

”Tänk mitt liv skulle vara annorlunda utan kärleken, för med den man slipper massa andra tankar och samtidigt man får balans. Fast också det finns risk för om Marit råkar glömma ge mig varma kärleksblicken i rastrummet det svider läskigt mycket. I mera filosofiord man kan säga kärleken är fin men också den ger tjockaste risken för bara om tjejen flamsar runt med några andra och kanske säger till Stefan hans nya frisyr är fin det blir som löpeld inuti.” (s.63)

0

Detta inlägg har 11 kommentarer

    1. Samma här! Jag vill bara sträckläsa den.

  1. Jag har inte läst den. Men jag har sett filmen 🙂

  2. Läst och gillat. Jonas Hassen Khemiri skriver väldigt bra!

  3. Ja, den här boken läste jag för många år sedan. Tycker att omslaget är så fint.

  4. Denne leste jeg på videregående. Den var et eksempel på bøker skevet i sitt eget språk (den er oversatt til det som kalles ”kebab-norsk”). Ha en riktig fin palmesøndagskveld og en god påske!

Lämna ett svar

Stäng meny