Sjuka barn och sjuk mamma

Är hemma och vabbar för andra dagen i rad, om jag nu kan kalla det vab när jag inte bor i Sverige. Det finns ju dessvärre inte någon liknande ersättning att få här. Jag får ta en sjukdag helt enkelt, vilket är passande eftersom jag själv har blivit sjuk också.

Fem sjukdagar per år har man och om barnen blir sjuka så är det dessa man får ta utav. Och sannolikheten är ju stor att barnen (inklusive en själv) blir sjuk mer än fem dagar på ett år, eller tio förresten om man räknar båda föräldrarna. Då får man ta den förlorade inkomsten helt enkelt. Nåja, kunde ha varit värre så jag ska inte klaga. Men det är sådant som jag lätt tog för givet när vi bodde i Sverige.

Att vara hemma med sjuka barn när en själv är sjuk hör inte till mina favoritsysslor i livet. Så låt oss lämna det och prata om något roligare. I söndags hade vi i en fin dag här, det var vår i luften och vi hängde i en park.

Och igår skrev jag cirka 2000 ord på manuset trots förkylning och trötthet. Det är ju nästan värt att fira. Dessutom har jag börjat med Bullet Journal. Men mer om det i ett annat inlägg för nu sover båda barnen och jag ska passa på att äta lunch.

1

Lämna ett svar

Stäng meny