Septemberlistan

Jag hittade en trevlig månadslista hos Kugge och insåg att det var länge sedan det dök upp en lista på bloggen. Därför snor jag den, trots att det redan är 4 september.

Första tanken under månadens första morgon:
Första september var söndag morgon, samma morgon som jag skulle springa mitt 10-kilometerslopp. Gissar att jag tänkte något i stil med: herregud vad trött jag är, hur ska jag orka det här? Eller något annat peppande.

Den här boken ska jag läsa:
Ja, som vanligt har jag ju cirka en miljon böcker jag ska läsa (känns det som). Men de som står närmast på tur är:
* Writing life av Annie Dillard
* Hot Milk av Deborah Levy
* Normal people av Sally Rooney
* Silvervägen av Stina Jackson
* Och så ska jag läsa ut de två som jag håller på med, nämligen Inuti huvudet är jag kul av Lisa Bjärbo och Det bästa som hänt mig av Johanna Schreiber.
Hinner jag med dessa böcker under en månad eller är jag för överambitiös? Om jag ska komma upp i mitt läsmål för i år så får jag i alla fall rappa på.

Jag ska jobba med:
Jag har just börjat jobba i bokhandeln igen, så jag kommer jobba där måndag till onsdag. Resten av tiden ska jag 1) ta hand om barn och 2) skriva, skriva, skriva. Vilket leder mig in på nästa punkt…

Jag ska skriva:
Mitt råmanus är så gott som färdigt så jag ska börja redigera det, eller eventuellt låta det vila ett tag till. Det här med att man ska låta texten vila förresten – hur länge är det tänkt att man ska vänta? Finns det någon gyllene regel? Jag har även ett annat projekt på gång som jag tänkte börja med snarast, men det berättar jag mer om i ett annat inlägg. #cliffhanger

Maträtt jag vill testa:
Hmm, kan inte komma på något särskilt. Jo, förresten! Jag vill köpa Masa Harina (majsmjöl) och göra eget tortillabröd. Allrahelst skulle jag vilja ha en tortillapress också, men det borde fungera utan. Eller? Är detta ett typiskt tillfälle då jag tänker ”hur svårt kan det vara?” och sedan står jag där i köket med massivt stresspåslag, förmodligen skrikande ungar omkring mig och golv och skåpluckor täckta i mjöl. Slutar med att vi äter fiskpinnar och mos.

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
Det jag har lagt tid på det senaste är novellen som jag nu har skickat in. Men kanske inte kan säga att något har förverkligats eftersom jag inte vad hur det kommer gå i tävlingen.

En målsättning som är möjlig att nå:
Att skriva varje dag. Tidigare har jag haft femtusen ord i veckan som mål, men nu när jag börjat jobba får jag eventuellt justera det målet lite. Jag får kanske testa mig fram och se. Ska i alla fall komma igång med det nya skrivprojektet! Det känns spännande och roligt. Plus springa tre dagar i veckan, och klämma in minst ett yogapass.

Jag är mest kluven till:
Att jag ska jobba och samtidigt hinna/orka med skrivandet. Samtidigt är det just nu ganska skönt att vara tillbaka på jobbet. Få nya intryck. Prata med folk. Så ja, kluven som sagt. Men glad att jag inte jobbar heltid.

Det här ger mig energi just nu:
Att vara ute och springa. Förutom idag, då kändes kroppen som en trött ångvält som snubblade fram. Märklig liknelse, men ni fattar. Det kändes inte bra. Tror inte kroppen återhämtat sig än sen i söndags så jag ska nog ta det lugnt ett tag till. Får också mycket energi av att det är ljust längre på kvällarna, soliga dagar och känslan av att våren är på väg. Snart kan vi sitta ute på balkongen och njuta av kvällssolen.

Det här ser jag mest fram emot:
Att gå ut och äta middag med jobbet nästa vecka. Varma och soliga dagar. Picknickar och strandhäng.

3

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Vad kul att du fyllde i listan! Och det här med att låta texten vila. Jag tänker att det ska gå minst en månad, gärna längre än så. Ju längre tid det går, desto lättare blir det för dig att se vad som funkar och vad som inte funkar.

Lämna ett svar

Stäng meny