Semlor och hemlängtan

Idag är det Fettisdagen i Sverige och mitt flöde i sociala medier svämmar över av bilder på semlor i alla dess former och varianter. Mjuka, saftiga bullar. Grädden som väller ut alldeles lagom mycket, en liten skymt av mandelmassan där under gräddtäcket, ett vitt puder av florsocker.

Och här går jag runt på andra sidan jorden och känner mig lite ledsen över att jag inte kan kila ut och köpa en semla på ett fik någonstans, romantiserar kring ett bakverk som vore det något alldeles sagolikt. Sannerligen ett i-landsproblem. Men ändå. Det handlar nog mest om att min hemlängtan gör sig påmind. Ofta är det ju de små sakerna. Att inte vara en del av ett visst sammanhang, även om det nu är en så till synes fånig grej som att alla ska äta semlor.

Förra året bakade jag egna men det projektet orkar jag inte dra igång nu. Och det är ändå inte samma sak, för ingen annan här äter ju semlor.

Nåväl, snart ska vi gå ut och sätta oss på något mysigt kafé. Får köpa något annat gott bakverk istället. Mota bort min hemlängtan genom godsaker, äta mina känslor. Det blir bra.

1

Lämna ett svar

Stäng meny