Saker jag vill göra när vi kommer till Sverige

Nu är det två och en halv vecka kvar tills vi åker till Sverige. Kan inte begripa hur fort det här året går. Ja, jag vet, en sån klyscha att påpeka hur fort tiden går. Men det är ju helt galet! Nästa söndag åker vi upp till Oamaru och bor hos mina svärföräldrar en vecka, därefter bär det av upp till Christchurch och så har vi en helg där innan vi flyger till Sverige.

Ska erkännas att jag är lite nervös inför den trettiotvå timmar långa resan med två barn. Men försöker att inte tänka för mycket på det. Tänker istället  på allt jag vill göra när vi kommer till Sverige och tänkte därför författa en liten lista. Bortsett från det uppenbara, att umgås med familj och vänner, så vill jag (utan inbördes ordning):

 • Ha en picknick i Slottskogen i Göteborg en solig eftermiddag.
 • Äta lösgodis. Inte för att jag brukade äta mängder med lösgodis, men när det inte finns att få tag på här, så känns det plötsligt som ett måste.
 • Ha en utekväll i Göteborg. Gå till Andra Långgatan och vältra mig i nostalgi.
 • Äta mammas hemgjorda sesampasta, allrahelst på nybakat bröd. Med en bit lagrad prästost ovanpå. Och så en kopp kaffe till, Arvid Nordqvist eller Gevalia. Mmm.
 • Promenera längs med Klarälven.
 • Ta ett kvällsdopp i Vänern.
 • Gå in på Pocket shop och kanske köpa en bok eller två.
 • Sätta mig på ett kafé någonstans, läsa och skriva en stund. Eller bara lyssna på folk som pratar svenska omkring mig.
 • Gå ut och springa någon runda som jag brukade springa när vi bodde i Göteborg.
 • Åka ut till mammas stuga. Dricka kaffe i solen och lyssna på inget annat än skogens läten.
 • Leka med mina syskonbarn (varav två som jag inte ens har träffat än!)
 • Äta jordgubbar och glass.
 • Ha grillkvällar och sitta uppe sent medan det fortfarande är ljust ute.
 • Gå till mina favoritbutiker och förmodligen inte köpa något alls eftersom vi har spenderat alla pengar på resan och på nya pass till hela familjen. Nåväl. En fördel med att vara pank: man blir per automatik mer klimatsmart. Ska kanske inte prata om att vara klimatsmart när vi ska resa över halva jordklotet? Ska kanske vara tyst nu. Går vidare…
 • Gå och handla mat och köpa allt sånt som inte går att få tag på här, till exempel knäckebröd och brunost.

Och säkert en massa annat, men det var allt jag kunde komma på just nu. Åh, vad jag längtar!

3

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Vi ska till Sverige nu i sommar, äntligen. Kommer bli första sommaren i Sverige sedan jag flyttade till USA, vilket är 10 år sedan i augusti, så 9 år sedan jag satte foten i Sverige i Juli! Helt sjukt egentligen när man tänker på det. Har inte ens bokat biljetten eller funderat på vad jag vill göra så att läsa ditt inlägg blev en bra början på att skapa en egen lista 🙂 min mans mamma och syster kommer med oss också och vi åker direkt till sommarstugan i Västerbotten. Spenderar sedan ett par dagar i ”hemma” i Stockholm!

  1. Va spännande att komma tillbaka efter så lång tid! Sommarstuga i Västerbotten låter som en ypperlig start på semestern. Hoppas ni får det jättebra! ☺️

Lämna ett svar

Stäng meny