Saker jag går och tänker på

Jag öppnar balkongdörren och kan höra det dova ljudet av Queen som spelar i Dunedin ikväll, tänker ”vad är väl en bal på slottet?” och drar igen dörren igen. Todd har åkt för att köpa choklad efter att vi konstaterade att vi inte ätit den med frukt och nötter på länge.

Jag läser kokboken Salt Fat Acid Heat och lär mig om hur salt fungerar i maten. Vilken skillnad det kan göra när man tillsätter det, och förstås, hur mycket. Tänker att jag vill bli en sån som kan slänga ihop något bara sådär, av några få ingredienser, och få det att smaka makalöst. Jag vill lära mig smakkombinationer, och vetenskapen bakom matlagning.

Jag förundras över de nya studenterna som kommer in på jobbet för att köpa sin kurslitteratur, och hur så många av dem har sina föräldrar med sig. Inte bara det, utan det är föräldrarna som sköter exakt allt. Frågar oss om de inte hittar någon bok, medan deras barn (som precis börjat på universitetet!) står där och rullar tummarna. Ska det vara så? De är ju ändå arton år. Jag vet inte, det känns olustigt bara.

Jag gör en mindfulness-övning som heter Creativity, där man ska föreställa sig ett lysande klot någonstans i bröstet och sedan expanderar det och fortsätter att expandera ad infinitum. Man vidgar sitt medvetande, är det tänkt. Det är svårt, fast det ska inte vara svårt. Läste en artikel på jobbet idag om hur mindfulness totalt har sugits upp av kapitalismen. Det finns tydligen 101 boktitlar på Amazon med mindfulness i titeln. Jaja, tänkte jag, låt mig ha det. Man kan inte rädda världen jämt heller.

1

Lämna ett svar

Stäng meny