Reader Problems Book Tag

Just nu känner jag mig ganska seg i huvudet efter att ha skrivit större delen av dagen och kvällen. Jag har fortfarande inte riktigt kommit in i vanan att uppdatera bloggen med jämna mellanrum, men nu när det är rätt mycket att göra så det får vara okej. Hur som helst tänkte jag att en enkät kan passa bra. Hittade den här hos Bokföring enligt Monika.

1. Du har 20.000 olästa böcker i din bokhylla, hur bestämmer du vad du ska läsa?
Oj, nog för att jag har många olästa böcker i hyllan, men 20.000 var saftigt. Jag har inte något system när det gäller min läsning, utan jag läser det som faller mig in. Eller såhär: jag bestämmer ofta att jag ska läsa en viss bok efter den jag håller på med men sen hinner jag alltid hitta någon annan innan jag är klar och avviker således från planen.

2. Du är halvvägs genom en bok och du känner inte något för den. Ger du upp läsningen eller läser ut den?
Ger oftast upp. Det beror dock lite på vad det är för slags bok. Om jag har hört mycket bra om boken i fråga så trugar jag ett bra tag, alternativt läser den vid ett annat tillfälle. Men min filosofi är att det finns alldeles för många bra böcker för att man ska slösa bort tid på de som inte ger en något.

3. Slutet av året kommer med stormsteg och du har inte avslutat din läsutmaning. Försöker du läsa ikapp och hur i så fall?
Det här ska jag väl kanske inte erkänna i bloggen men jag har inte några läsutmaningar. Ska kanske börja med det? Men om jag hade ett uppsatt mål så skulle jag ändå inte stressa för att läsa ikapp.

4. Omslagen på böcker i en serie du älskar matchar inte, hur hanterar du det?
Om det är omslag som jag verkligen tycker om så kan det svida lite, men i regel bryr jag mig inte så värst mycket om det.

5. Alla omkring dig hypar över en bok du inte gillar. Vem bondar du med som har liknande känslor?
Jag vet inte riktigt hur jag ska svara på den här. Brukar oftast kunna hitta någon som delar min läsupplevelse men annars gör det inte så mycket. Smaken är som baken som man säger.

6. Du läser en bok offentligt och känner hur du börjar gråta. Hur hanterar du det?
Kan inte minnas att det har hänt någon gång. Däremot när jag suttit på vagnen och lyssnat på någon sorglig radiodokumentär, då har det varit nära. Annars försätts jag nog oftast i det känsloläget när jag är hemma i min safe zone. Men om det hände så skulle jag förmodligen lägga undan boken och fortsätta läsningen vid ett annat tillfälle. Är inte mycket för att gråta offentligt.

7. Uppföljaren till en bok du älskar har precis kommit ut men du har glömt vad som hände i förra boken. Läser du om boken innan du går vidare?
Nej, jag läser en sammanfattning och räknar med att jag kommer hänga med i handlingen.

8. Du vill inte att någon ska låna dina böcker, hur säger du på ett trevligt sätt nej till någon som frågar?
Jag lånar gärna ut mina böcker, åtminstone till familj och vänner.

9. Du har plockat upp fem böcker den senaste månaden men inte kommit någonvart med dem. Hur kommer du över en lässvacka?
Jag läser något som är lättsamt men välskrivet. Gärna en tunn bok. Och så väntar jag bara ut lässvackan.

10. Det är många böcker som har kommit ut och som du bara måste läsa, hur många böcker köper du?
Det beror väl lite på vad ekonomin tillåter just då. Jag har ju turen att få lite personalrabatt eftersom jag jobbar i bokhandel, så ibland kan jag plocka på mig en rejäl hög. Men på senaste tiden har jag faktiskt mest lånat från biblioteket.

11. Efter du har köpt alla de där böckerna du bara måste läsa, hur lång tid sitter de i din bokhylla innan du faktiskt läser dem?

Vissa läser jag direkt, andra stackare hamnar i hyllan och förblir olästa länge.

0

Lämna ett svar

Stäng meny