Rapport från sjukstugan

Ja, vad ska man säga? De senaste dagarna har inte varit så mysiga. Det började med att Felix blev hostig och snorig, sedan fick jag så ont i halsen att jag knappt kunde svälja. Tror att det är det värsta halsontet jag haft på en väldans massa år. Det kom från ingenstans bara pang bom. Så de senaste två kvällarna har jag gått och lagt mig klockan sju ungefär. Dessvärre har jag inte kunnat sova bra alls trots att huvudet har känts som en tegelsten. Blir väl ofta så när man är sjuk, att sömnen inte är helt optimal trots att sömn är precis det man behöver. Märkligt. Eller kanske är det bara jag som funkar så.

Idag mår jag i alla fall aningens bättre, känner att det är på väg åt rätt håll. Lockie har däremot blivit förkyld nu och har dessutom ögoninflammation. Stackars liten. Han ville sova middag idag vilket han vanligtvis inte gör längre. Så nu sover båda barnen och jag tänkte hinna med att blogga, läsa bok samt dricka kaffe och bara slappa en stund. Njuta av att inte känna mig helt utslagen.

Igår var vi iväg till en fin lekpark som ligger precis intill havet. Hade såklart hellre stannat hemma i sängen när jag mådde som jag gjorde, men T hade sin uppkörning så vi behövde ta bilen dit tillsammans. Som tur var slapp jag köra hem för han klarade det! Bättre sent än aldrig.

Lockie gjorde en regnbåge i gruset som han ville visa mig. När vi promenerade till parken sa jag vid ett par tillfällen åt honom att snabba på eftersom han ideligen ska stanna och titta på än det ena och än det andra. Så klart, han är ju ett barn! Men jag var trött och förkyld och ville bara ta mig fram. Hur som helst så svarade han mig att han bara tittar på världen. Så himla fint. Jag ba: okej, jag ska hålla tyst nu. Har inget att kontra med. Kloka lilla barn.

Vad har vi mer haft för oss? I fredags åkte vi och köpte massa förnödenheter för att fixa iordning vårt grönsaksland, hade ju stora planer för att påbörja det under helgen. Sen gick jag och blev sjuk och ingenting har blivit gjort. Men snart.

Om fyra dagar fyller Lockie år. På lördag tänkte vi ha lite kalas här, förutsatt att alla är friska. Så innan dess behöver vi hinna ordna presenter och kanske någon slags tårta. Hans kusin fyllde år nyligen och fick en enhörnings-tårta, vilket Lockie givetvis vill ha nu också. Jag hade mer tänkt mig en enkel jordgubbstårta eller något åt det hållet? Men allt är så upptrissat när det gäller barnkalas nuförtiden, förstår inte hur folk orkar. Jag tror han blir nöjd med vilken tårta som helst, så länge vi ger honom en fin dag med massa bus och skoj. Och några presenter.

Nu ska jag ägna mig åt punkt 2 och 3 på att göra listan, innan barnen vaknar. Läsa bok och dricka kaffe.

1

Lämna ett svar

Stäng meny