Projekt: grönsaksland

Idag kom jag på den briljanta idén att vi ska fixa ett grönsaksland. Det hela började med att jag bara skulle få bort alla löv och snygga till det lite utanför huset, men under tiden jag höll på så insåg jag att vi borde odla grönsaker här. Problemet är att jag verkligen inte har gröna fingrar överhuvudtaget, jag klarar knappt av att ta hand om den mest lättskötta lilla växten. Våra chiliplantor dog för att jag sprayade dem med vatten från en flaska som det varit fönsterputs i. Tydligen var det lite fönsterputs kvar. Så på den nivån är det.

Men. Nu ska jag minsann lära mig. Så svårt kan det väl inte vara att få lite grönsaker att växa. Och tänk så tillfredställande det kommer vara att gå och plocka där ute. Tänker att jag vill ha jordgubbar också, för det skulle jag nästan kunna leva på hela sommaren. Nu när vi bor i hus och har möjlighet att odla så är det ju bara knäppt att inte göra det.

Lockie var dessutom helt med på noterna. Han tyckte det var hur kul som helst att hjälpa till. Det är ju typ det bästa – när man kan underhålla barnet och få något vettigt gjort på samma gång. Helt otroligt.

Jag var även iväg och köpte två nya tomatplantor idag. De till höger köpte jag för kanske två veckor sedan och de har alltså tredubblats i storlek, minst. Så de verkar ju trivas bra här i alla fall, håller tummarna att det snart blir massa goda tomater.

Och såhär illa ser det ut på framsidan av huset, utanför ett av fönstren. Kan nog knappast bli värre. Men jag vet inte riktigt vad jag kan göra åt det där. Nu hyr vi dessutom huset så helt fria händer att göra vad vi vill har vi tyvärr inte. Men allt som snyggar till borde ju vara välkommet. Hyresvärden har dock sagt att de ska göra lite trädgårdsarbete och fixa till framsidan av huset. Hoppas att det blir snart.

Tills dess ska jag ägna mig åt mitt grönsaksland. Det får bli helgens projekt. Återkommer med förhoppningsvis positivt resultat.

0

Lämna ett svar

Stäng meny