Personlig utveckling och vikten av nätverk

Vi har haft så fina höstdagar här den senaste veckan. Tillräckligt varmt för att njuta av solen men ändå så att man vill dra på sig en varm tröja. Älskar hösten. Men saknar årstidernas skiftningar i Sverige, här är det inte lika markant.

Utsikten från vårt hus, med alla träd som skiftar färg.

Okej, ska inte ägna mer tid åt att skriva om väder och årstider nu. Igår släpade jag mig upp klockan fem för att vara med på Friday Labs firande av en ny plattform. När den initiala tröttheten släppt var jag så glad att jag tog mig upp. Att haka på den communityn var ett av min allra bästa beslut!

Det var ungefär ett år sedan som jag började fokusera ordentligt på min personliga utveckling, reflektera mer över vad jag vill få ut av vardagen och mitt arbetsliv. Ja, ta mer aktiva beslut helt enkelt, inte bara låta allt rulla på och hjärnan gå på autopilot. Sådär som det lätt kan bli. Och jag vet att jag har en bra bit kvar (man blir väl aldrig riktigt färdig med sig själv) men det är otroligt mycket som hänt på ett år. Mycket av det hade förmodligen inte hänt om det inte vore för Friday Lab.

En sak som jag insett ännu mer medan vi varit hemma de senaste veckorna är att jag inte vill ha ett 9-5-jobb. I mitt fall är det visserligen 9-3, men ni fattar. Jag vill jobba för mig själv och styra över min egen tid. Ibland kan jag känna att det går så långsamt framåt, men jag vet att det inte går att knäppa med fingrarna och plötsligt ha en stadig inkomst som frilansare. Och jag vet att jag tar steg i rätt riktning, även om det ibland känns som ministeg. Att dessutom bygga en ny karriär när man har två småbarn är inte det lättaste.

Det jag skulle komma till är att det finns så många kunniga, inspirerande och framförallt hjälpsamma människor i Friday Lab. Som pushar, peppar och stöttar. Och därför känner jag mig betydligt mer säker på att det kommer gå vägen.

Hur som helst – det var en fin start på dagen och resten av dagen blev minst lika fin, med springtur, yoga och eftermiddagsspromenad.

Vi gick till Baldwin street, världens brantaste väg.

0
DELA:

Lämna ett svar

Stäng meny