Om skrivande och husdrömmar

Den här månaden har vi skrivande som tema i Friday Lab. Igår gick jag upp i ottan för att lyssna på Kugge som pratade om sin skrivprocess och vägen till författarskapet, bland annat. Otroligt intressant och givande. Nästa vecka ska Peppe föreläsa om att leva på sitt skrivande. Mycket just nu kretsar alltså kring kreativitet och skrivande i mitt liv. Precis som det ska vara, med andra ord.

Och på tal om skrivande – hur går det med mitt manus?

För de som inte vet, håller jag på med ett manus för mellanåldern, som jag började skriva i september förra året. Jag skickade sedan in det till Bonniers Stora manustävling, men det var fortfarande väldigt mycket råmanus och inte alls tillräckligt redigerat. Men jag skickade in det ändå och bestämde mig samtidigt för att fortsätta jobba med det efteråt för att så småningom skicka till förlag.

Nu är jag ungefär halvvägs in i första redigeringsrundan. Och jag skriver om mycket. Tar bort karaktärer, lägger till, ändrar i storyn. Inser alltmer att första utkastet är långt ifrån vad det slutliga resultatet blir.

Det går långsamt just nu, men det går framåt. Känner att jag börjar hitta rätt ton för berättelsen och huvudkaraktären. Men eftersom jag skriver om så mycket är jag inte helt på det klara över hur händelserna ska utveckla sig. Så det är min utmaning just nu. Och mycket av det sker när jag inte sitter vid datorn och skriver, utan istället (som jag skrev häromdagen) så gäller det att vara i den världen och komma på nya idéer när jag gör något helt annat.

Okej, på tal om något helt annat. Igår var jag och kollade på ett hus. Som jag föll pladask för. Kom hem efter visningen och så fyllde vi i en ansökan och skickade in direkt. Rent ekonomiskt vore det inte det smartaste beslutet att flytta dit, eftersom hyran är högre och vi sparar för att kunna köpa hus inom en någorlunda snar framtid. Men ändå. Jag väntar hellre lite längre med att köpa om det betyder att vi får bo någonstans just nu, där vi trivs bättre.

Så om ett par dagar får vi veta om det blir flytt snart. Ni kan väl hålla tummarna att vi får flytta till 23 Oakland street? Det ligger på promenadavstånd från en liten strand med en hästhage mitt emot. Bara en sån sak.

0
DELA:

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. alltid så kul att få uppdatering på ditt skrivande, och så inspirerande att se hur du låter skrivandet och kreativiteten få ta plats. hoppas ni får hyra huset!

  1. Kul att du uppskattar mina uppdateringar om skrivandet! (Och – vi fick hyra huset! )

 2. Åh vad kul att höra att det var givande! Känns ju som att jag mest radar upp självklarheter, men inser att det ju inte alls är så. Jag har gått en lååång väg från de där första orden jag skrev i januari 2013. 🙂

  1. Och hallåå vad spännande med redigering! Kommer att bli URBRA! <3

  2. Nä, verkligen inte självklarheter. Även när det är grejer man vet så är det bra att påminnas och att också få någon annans perspektiv.

   Tack för redigerings-pepp! Hoppas jag blir färdig nångång!

Lämna ett svar

Stäng meny