Om sex dagar är vi i Sverige

Ja, nu är det fem dagar kvar tills vi åker från Nya Zeeland och sex dagar kvar tills vi landar i Sverige! Själva resan, med bägge stopp inkluderade, tar 31 timmar. Det är en lång resa till och med utan barn. Med två småttingar, varav den minsta är mitt uppe i att få tänder och den största är mitt uppe i att bete sig som en treårig tonåring som ska göra allt tvärtemot och dessutom vara lite sådär stöddig samtidigt, så känns det som en låååång, lååång resa. Nåväl, vi kommer ta oss igenom den, förhoppningsvis med allt hår kvar på huvudet (antingen skulle det vara jag eller bebisen som sliter av mitt hår – kanske båda samtidigt, det vore en syn!)

Ska i alla fall förbereda med en rejäl snackslåda, the Queen of all snackboxes. Föreställer mig hur den kommer hålla treåringen sysselsatt och nöjd hur länge som helst. Sedan föreställer jag mig hur den kommer vändas upp och ner i någon form av vild protest och hur jag kryper omkring på flygplansgolvet och plockar upp små nötter, russin och cheerios med tårar i ögonen och värkande käkmuskler. Vilket scenario är mest sannolikt?

Nej, jag ska väl kanske sluta spekulera i hur jobbigt det kommer bli och istället försöka vara sådär skönt avslappnad och ta det som det kommer. Kliva ut den här projektledarrollen som jag egentligen inte alls trivs i. Men med tanke på hur mycket Todd har jobbat de senaste dagarna så har jag varit så illa tvungen att fixa med allt det andra. Det är faktiskt inte ens så mycket att fixa med längre, ska bara förbereda något slags underhållnings-kit med pyssel och leksaker. En leksak åt gången och dra ut på det så länge som möjligt innan man introducerar nästa har jag förstått är en bra metod. Jag får uppdatera er och utvärdera sen, när vi befinner oss på andra sidan.

Nu är vi i alla fall hos mina svärföräldrar i Oamaru, och jag får välbehövlig avlastning med barnen. Todd jobbar i Timaru den här veckan, vilket ligger cirka en timme norr om Oamaru. Så han får åka tidigt och kommer hem på kvällen. Idag är det soligt för första gången sen vi kom hit. Just nu sover båda barnen och jag sitter ute på trappen, dricker en kopp kaffe och läser en bok. Eller jag skriver det här just nu, men när jag är färdig ska jag fortsätta läsa. Alternativt gå och sova en stund, det skulle nog behövas mer.

1

Detta inlägg har en kommentar

  1. Vilken resa ni kommer göra, men vad mysigt det kommer bli när ni är framme! Vi bodde i Göteborg innan (min bok utspelar sig där;) älskar också den stan.

Lämna ett svar

Stäng meny