Mer om mig

Ända sedan jag var liten har jag haft siktet inställt på att skriva. Jag skrev ofta berättelser som barn. Sedan gick jag från att skriva berättelser till att fylla kollegieblock med melodramatiska dikter. Inte så märkligt alls att jag skulle komma att ägna mig åt text och böcker i mitt yrkesliv. Det finns liksom inget annat alternativ för mig. I grunden är jag litteraturvetare, och jag jobbar nu som lektör och frilansskribent

 

Jag jobbar även deltid i en bokhandel och ägnar stor del av min fritid till att skriva skönlitterärt. Sedan ett par år tillbaka bor jag på Nya Zeeland tillsammans med min sambo och våra två barn. Vi bor på södra halvön i en stad som heter Dunedin. Min sambo kommer från Nya Zeeland och efter att ha bott i Sverige i några år bestämde vi oss för att prova på livet här. Det har varit en stor omställning, men idag kan jag säga att vi trivs bra. 

I bloggen skriver jag personligt om mitt eget skrivande, vardagen på Nya Zeeland, om hur det är att vara utlandssvensk, om böcker och kultur. Och en del andra ämnen som jag intresserar mig för, såsom feminism och jämställdhet, samtidsfenomen, föräldraskap, med mera. 

Gå gärna in och gilla min sida på Facebook, Livet & Litteraturen och följ mig på Instagram under livetochlitteraturen. 

För uppdrag, förfrågningar eller om ni bara vill säga hej kan ni kontakta mig på:

info@mirjamekstrom.se

Stäng meny