Mer om mig

Jag heter Mirjam och jag är frilansande skribent och copywriter. Jag är uppvuxen i de värmländska skogarna, men kärleken förde mig ända till Nya Zeeland och här bor jag nu, med min sambo och våra två barn. Närmare bestämt i Dunedin, en medelstor studentstad på södra halvöns östkust. Ungefär så långt bort från Sverige som det går att komma. Förutom familj och vännner saknar jag svenskt kaffe, semlor, kanelbullar och Bonde söker fru. Men i det stora hela trivs jag rätt så bra här. 

Ända sedan jag var liten har jag haft siktet inställt på att skriva. Om jag inte minns fel började det med en berättelse om en hund som blev bortrövad. Sedan rullade det på därifrån kan man väl säga. 

Att jag skulle ägna mig åt skrivande i mitt yrkesliv har alltså funnits på kartan sedan länge. I grunden är jag litteraturvetare men mina högskolepoäng innefattar också kurser i Kreativt skrivande, Kulturjournalistik och Svenska. Och nu jobbar jag alltså som frilansskribent och copywriter. 

Och så har vi det skönlitterära skrivandet, det som mitt hjärta bultar lite extra hårt för. Innan år 2020 är slut ska jag ha skickat mina första två manus till förlag (ett barnboksmanus och ett vuxenmanus), sedan får vi se om det går vägen. En vacker dag tänker jag debutera, så är det med det. 

Här på bloggen skriver jag personligt om mitt eget skrivande och om skrivande i stort, om vardagen på Nya Zeeland, om hur det är att vara utlandssvensk, om böcker och annan slags kultur. Och andra ämnen som jag intresserar mig för, såsom feminism och jämställdhet, personlig utveckling, föräldraskap, med mera. Hoppas ni hittar något ni uppskattar. 

Gå gärna in och gilla min sida på Facebook, Livet & Litteraturen och följ mig på Instagram under livetochlitteraturen. 

För uppdrag, förfrågningar eller om ni bara vill säga hej kan ni kontakta mig på:

info@mirjamekstrom.se

Stäng meny