Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag

Det är onsdag kväll och min helg, som infaller mitt i veckan, är nu till ända. Imorgon börjar fem dagars jobb igen. Jag är numera så kallad teamledare i bokhandeln på helgerna och det innebär att jag jobbar varje helg. Inte direkt optimalt, på grund av barn och brist på familjetid, eller för att inte tala om egentid som är minst lika viktigt.

Nu blir det oftast så att Todd får ta Lockie på helgerna och jag har honom mina lediga dagar. Eller så kommer hans farmor ner när vi båda jobbar helg.  En annan tråkig grej med helgjobb är att OB-tilllägg är något som inte existerar här i Nya Zeeland, så det känns ännu mer omotiverande att jobba då. Men roligt att chefen har gett mig det här förtroendet så snabbt ändå, det får väl ses som positivt.

Hur har det gått då? Jo vars, i söndags när jag stängde så hade jag ett totalt melt-down och började gråta för att skrivaren inte fungerade när jag skulle göra kassaavslut. Som tur var så fanns det ingen där som behövde bevittna detta spektakel, och det slutade ändå väl. Till slut. Gravidhormoner är inte att leka med ibland. Alternativt så är det bara min personlighet.

Men bortsett från denna incident så går det bra. Känns fortfarande ovant att vara den som ska fatta beslut och den som ska ta det yttersta ansvaret. En position som jag inte är helt van vid, så det är nog nyttigt och lärorikt.

I fredags fick jag även ha hand om sagostunden som vi har två dagar i veckan. En liten pojke bestämde sig för att krypa upp och sätta sig i knäet på mig. Ganska mysigt ändå. Sen hade vi pyssel efteråt och jag insåg att jag aldrig skulle kunna jobba på förskola eftersom det var kämpigt nog att ge cirka fem barn tillräckligt med hjälp och uppmärksamhet.

 

1

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Tack så mycket! De har kollektivavtal här och det är nog något jag borde kolla upp lite närmre, om det är värt att gå med i facket. Men trist när det gäller OB. Har insett att det är mycket som jag tagit för givet i Sverige och som jag saknar nu när vi bor här.

    1. Måste man alltså vara fackligt ansluten på NZ för att omfattas av en arbetsplats kollektivavtal?
      Kan tänka mig att mycket är annorlunda i ett land med så mycket lägre skattetryck än Sverige, jag minns att jag träffade en massa folk från Australien som jobbade i NZ p.g.a. det ”höga skattetrycket” i hemlandet (då 21 procent, NZ hade 17 procent) 😀

      Så otroligt roligt att få små inblickar i ditt liv där borta 🙂

Lämna ett svar

Stäng meny