Nedgrävd i redigeringsarbete

Den senaste veckan har jag nästan glömt bort att jag har en blogg som kanske bör uppdateras. Jag har nämligen haft fullt upp med att skriva färdigt en novell till Skrivas stora novelltävling. Det är första gången jag skickar in en text till en tävling så det ska bli spännande att se hur det går.

Hur klyschigt det än låter så är jag otroligt glad att jag medverkat, oavsett resultat. Jag skickade iväg texten till några testläsare och fick ovärderlig hjälp med redigeringen. Insåg hur viktigt det är att låta andra läsa mina texter. Jag upptäckte saker som jag inte annars hade tänkt på.

Trots att jag har skrivit länge så har jag aldrig varit bra på att ägna mycket tid åt redigeringen. Men det är ju faktiskt där det verkliga jobbet börjar. Efter ett antal redigeringsrundor så hade jag i princip en helt ny text. Jag är till exempel bra på att slänga in en hel del onödiga småord som tynger ner texten, gör den spretig. I slutändan fick jag en mer koncentrerad text. Dessutom har jag insett att det inte behöver vara tråkigt eller jobbigt med redigeringen. Tvärtom. Visst, det är stundtals frustrerande och det känns som att det är ett evighetsprojekt. Men det är också så tillfredställande när man får till det. När texten får nytt liv.

Så det har varit en något stressig vecka. Men nu är den inlämnad, igår kväll skickade jag in. Igår sprang jag också ett 10-kilometerslopp och gjorde personbästa med 48:25. Jag förstår inte själv hur det gick till. Senast jag sprang milen var det på 55 minuter, så det är en klar förbättring. Under hela loppet fokuserade jag på en kille framför mig och bestämde mig för att hålla jämnt tempo med honom. Och det fungerade! I oktober kanske jag ska springa en halvmara? Vi får se.

Efter den händelserika veckan så inleddes denna vecka med att jag började jobba igen efter föräldraledigheten. Det var med blandade känslor jag lämnade Felix på förskolan och åkte till jobbet. Inskolning är såklart aldrig särskilt roligt, och även om det gick jättebra att lämna honom så är det lätt att bli sentimental. En ny era. Ett år som bara flög förbi.

Kändes såklart lite märkligt att vara tillbaka på jobbet efter så lång tid också. Men skönt ändå att sitta och äta lunch i lugn och ro, gå på toa utan att någon tittar på samt försöker klättra ner i toaletten eller käkar upp toapappret samtidigt. Sådana grejer man uppskattar efter att ha varit föräldraledig.

3

Lämna ett svar

Stäng meny