Några saker att läsa, lyssna och se på just nu

Det är lördag kväll, jag är fortfarande förkyld. Ska egentligen sätta mig och skriva på mitt manus, men jag känner mig helt urholkad och har noll energi. Alltså kommer jag troligtvis att somna klockan nio istället och låta manuset ligga orört ännu en kväll. Oh well, är man sjuk så är man. Tänkte i alla fall dela med mig av sex bra grejer som jag har sett, läst och lyssnat på senaste veckan.

  • Babel. I senaste avsnittet av Babel syns och hörs inga mindre än Johanna Frid, Aase Berg, Agneta Pleijel, Tone Schunnesson och Johannes Anyuru. Går ju förstås inte att missa.
  • Skrivarpodden avsnitt 116. Det här avsnittet fokuserar på debutanter och de inbjudna är Lova Lakso och Karin Smirnoff. Jag har inte läst Lova Laksos roman Så jävla kallt ännu (den står dock på min läslista), men Karin Smirnoffs debut var en av de bästa läsupplevelserna på länge. Spännande att höra dessa två prata om skrivprocessen, att debutera och annat skrivrelaterat.
  • Podcasten Konversation, avsnitt 17 med Kerstin Ekman och Sara Stridsberg. Så fint samtal om livet och skrivandet. Om hur skrivandet kan så att säga ta bitar ifrån själva livet och hur man hittar balansen mellan att skriva och att leva.
  • Århundradets kärlekssaga av Märta Tikkanen som ljudbok, i uppläsning av henne själv. För det första: fantastisk bok. För det andra: hennes röst är så behaglig och uppläsningen en sådan fullträff att jag vill lyssna på den jämt. Finns på Nextory och säkerligen på andra ljudbokstjänster.
  • Lundströms bokradio special: Monika Fagerholms värld. Ett samtal om hennes skrivande, om litteratur, lek och om den återkommande flickan som huvudperson. Fick bland annat veta att Monika Fagerholms favoritroman är Catcher in the rye och jag insåg att jag inte läst den ännu. Måste göra det.
  • Den här artikeln i The Guardian skriven av Johanna Ekström. Om makt, sexualitet, utsatthet och hennes historia med Jean-Claude Arnault. Känner sådan avsmak för den mannen.

Okej, det var de tipsen. Hoppas ni gillar. Nu ska jag se till att bli frisk!

1

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Massa bra tips här – Ekman och Stridsberg låter som ett vinnande koncept. Såg också Babel med Tone Schunnesson bland annat. De diskuterade Förintelsen i barn-och ungdomsboksformat. Tyckte det var ett bra samtal även om professorn gick lite hårt åt böckerna, haha.

    1. Ja, Ekman och Stridsberg är verkligen ett vinnande koncept. Framförallt givande att lyssna på om man skriver själv. Kul att du gillade tipsen!

Lämna ett svar

Stäng meny