Mors dag och sista dagen innan avresan

Idag är det mors dag på Nya Zeeland. Vilken tur jag har som får två stycken, för vi måste ju liksom uppmärksamma den svenska också. Fast om jag ska vara helt ärlig så brukar vi vara rätt så dåliga på att fira mors dag och liknande högtidsdagar. Idag gick vi alla fall ut och åt brunch inne i Christchurch tillsammans med Todds bror och hans tjej. Det var mysigt. Och gott!

Resten av eftermiddagen har vi spenderat med att organisera det sista inför resan. Imorgon bitti, ungefär vid halv sju, åker vi till flygplatsen.

Vi har ju redan levt i en resväska i en vecka nu så vi börjar vänja oss. Har även upptäckt att det är svårt att få tid till bloggen och skrivandet när vi är på resande fot. Svårt när man vill vara social och umgås, men samtidigt bara smita iväg och sätta sig och skriva så fort tillfälle ges.

Märker att det här blir någon form av oj-jag-har-inte-bloggat-på-flera-dagar-måste-slänga-ihop-något-nu-inlägg. Jag är lite för trött för att fokusera och få ur mig något vettigt. Drömmer om en tid då jag inte blir väckt fem-sex gånger per natt av en liten bebis. Han är förresten inte så liten längre. Nio månader snart. Då kan han gott sova lite mer än vad han gör för tillfället. Fast jag skulle i och för sig inte heller sova så gott om jag hade små tänder som var på väg ut.

Jag ska försöka få ihop 800 ord till på manuset ikväll så att jag har nått mitt mål för veckan, vilket är 3000 ord. Vanligtvis har jag som mål att skriva 5000 ord i veckan men jag tänkte att det vore rimligt att sänka målet lite när vi är bortresta. Och jag vet att det inte är någon katastrof om jag inte kommer upp i 3000 ord, men jag blir ändå orolig att det är på väg utför om jag inte håller mig inom dessa ramar. För jag är i det där läget nu när jag så lätt skulle kunna ge upp. Det går trögt, jag kommer inte in i något flow och jag känner hela tiden att texten inte håller. Men det kommer gå över. Alternativt så kommer det kännas såhär tills jag är färdig, men då får det väl vara så. Färdig ska jag bli oavsett.

Nu ska jag äta paj och glass, ta en dusch och sedan förhoppningsvis få en okej natts sömn innan resan. Nästa gång jag skriver är vi i Sverige!

5
DELA:

Lämna ett svar

Stäng meny