Min ostrukturerade natur

Jag blir ibland (okej, ofta) lite avundsjuk på människor som alltid lyckas vara strukturerade och ordningsamma. Det ligger liksom inte för mig, men jag vet inte om jag borde träna upp det eller bara förlika mig med tanken på att det är sådan här jag är. Jag tänker på acceptans och det här med att vara snäll mot sig själv kontra personlig utveckling. Ett ständigt dilemma för mig.

Ett exempel är de som har full koll på vilka böcker de har läst under det gångna året. Det borde ju verkligen inte vara svårt att ha ett litet block som man skriver ner författare och titel i efter avslutad läsning. Ändå glömmer jag alltid bort det. Men nu när jag ska börja vara mer aktiv här på bloggen, för ungefär sjuttioelfte gången, så ska jag anstränga mig till det yttersta för att hålla koll på vilka böcker jag har läst. Just nu när jag knappt hinner läsa något torde det vara ännu enklare att föra protokoll över detta. Wish me luck.

Nu ska jag fortsätta ägna mig åt det jag gick till biblioteket för att göra, nämligen skriva på manuset. Men helst av allt vill jag sova. Idag somnade min son (första gången det händer ska jag tillägga) i sin barnstol när han satt och åt lunch. Eller ja, han blundade och nickade till i ett par sekunder innan han med en perplex min och ett något underligt läte ryckte till och öppnade ögonen igen. Så vi är på ungefär samma nivå idag, han och jag.

0

Lämna ett svar

Stäng meny