Min älskade treåring

Mitt fina, fantastiska barn. Kan inte förstå att du har blivit tre år redan. Varje dag säger och gör du saker som jag vill skriva ner och komma ihåg för alltid. Du överraskar mig, får mig att gapskratta och frustrerar mig, ofta inom loppet av några minuter.

Du älskar just nu att leka rollekar, och går in för det så mycket att du blir arg om jag råkar kalla dig för Lockie när du är i karaktär. Ibland vill du leka familj, ibland (ganska ofta) vill du vara brandman eller ambulanssjukvårdare. To the rescue, ropar du. We have no time to loose. Du är också snarast besatt av att leka med vatten. Vattenslangen kan hålla dig sysselsatt ungefär hur länge som helst.

När du blir arg knyter du nävarna och ryter som ett lejon. När du blir glad och uppspelt hoppar du upp och ner och ropar ”I’m so excited, I’m so excited!” Du är en mästare på att hitta på bus och varje gång du har gjort något så kommer du och drar mig uppfordrande i armen, säger ”look what I made” och sedan ”surprise!” eller ”tadaaaa!”. Du älskar djur precis som jag och vill gärna hälsa på alla hundar.

Ibland lägger du armarna om halsen på mig, ger mig en lång mysig kram och säger ”you are my best friend”.

Det är mycket som har hänt i ditt liv på dina tre år. Vi har flyttat till andra sidan jordklotet. Du har börjat hos en dagmamma och sedan slutat hos den dagmamman. Flyttat till nytt hus. Du har fått en lillebror som du tycker stjäl lite väl mycket fokus från mamma. Ibland är du väldigt förtjust i honom, andra gånger not so much.

Du älskar musik och att dansa och spela instrument. En period kunde du inte få nog av Beatles, speciellt Ob-la-di ob-la-da. Just nu är George Ezra en favorit. Du har en låtsaskompis som du kallar för Munchimate (osäker på hur jag ska stava här men det uttalas manchimejt). Har dock inte hört något om hen på ett tag nu, men du brukade berätta utförliga historier om hen.

För ett tag sedan var du utanför huset och cyklade med ett helt gäng låtsaskompisar och när du/ni kom in för att dricka en smoothie så var jag tvungen att duka fram till dina kompisar också. Du har blivit så social under det senaste året. För ett år sedan gömde du dig oftast bakom mina ben om vi träffade någon ny person. Nu springer du ut på altanen och pratar med grannarna varje gång du ser dem, stoppar gärna folk på gatan bara för att snacka lite.

Du pratar helst engelska, men förstår nästan allt jag säger på svenska. Om jag uppmanar dig att svara på svenska så gör du det. Och för ett par dagar sedan sa du spontant en hel mening på svenska. Då blev jag så glad och stolt.

Du är uppfinningsrik och väldigt bra på att komma på lösningar. Till exempel har du klurat ut att du kan använda skohornet för att öppna dörrar eftersom du inte når upp till handtaget. Ofta höjer du upp fingret i luften och utbrister ”I have an idea!” Du älskar att hjälpa till, speciellt när vi lagar mat. Vilket kan vara något av en utmaning. Du vill röra i såser och grytor och kan såklart allting själv.

Du vill vara både liten och stor. Ibland ställer du dig på tårna, sträcker upp armarna så högt du kan och utropar att du är störst i världen. Samtidigt vill du väldigt ofta krypa ihop till en liten boll i min famn och vara bebis.

Varje gång jag lägger dig vill du att jag ska sjunga Lille katt och gärna Idas sommarvisa också. Du vill att jag ska ligga bredvid dig i sängen tills du somnat, och hålla dig i handen. Du är så full av glädje och energi, och du ger oss så ofantligt mycket av det. Jag älskar dig oändligt mycket, nu och för all framtid, min finaste skatt.

1

Lämna ett svar

Stäng meny