Manuset är inskickat

Nu har jag kommit ut ur min lilla skrivbubbla som jag befunnit mig i senaste månaden ungefär. Känns härligt att möta verkligheten igen. Okej, jag har ju fortfarande jobbat och varit med min familj, i själva verket är det mest bloggen och sociala medier som fått åsidosättas. Men ändå. Fint att vara tillbaka här igen. Och framförallt: fantastiskt fint att manuset är inskickat.

Jag har verkligen inte haft tillräckligt med tid, så jag kan inte påstå att jag är 100 % nöjd med det slutliga resultatet (om man nu någonsin blir det) men huvudsaken är att jag blev färdig. Att jag stretade mig igenom det där stundtals motsträviga och fortsatte till slutet. Oavsett hur det går i tävlingen så vill jag fortsätta jobba med manuset. Redigera det ordentligt och så småningom skicka till förlag. Jag tror ändå att det finns något där.

Men såhär i efterhand så kanske det inte var den klokaste idéen att försöka hinna skriva färdigt ett manus och skicka in till en tävling på några månader. Det har varit stressigt emellanåt. Och allt har liksom varit lite svajigt den senaste tiden. Skrivandet har på samma gång varit något som jag kunnat landa i, som en frizon, men också något som hela tiden pockat på min uppmärksamhet och stressat mig. Det är så dubbelt. Nåväl, nu är det gjort. Men inga fler manustävlingar på ett tag.

Nu tänker jag låta texten vara ifred ett tag, några veckor åtminstone, innan jag fortsätter peta i den. Och jag ser så mycket fram emot att läsa ikapp allt jag missat, skriva lite sådär kravlöst utan att det behöver bli något särskilt, blogga, njuta av att snart vara ledig i drygt en vecka.

Om några dagar är det julafton. Och jag har ännu inte vant mig vid att fira jul mitt i sommaren. Kommer jag någonsin?

3

Lämna ett svar

Stäng meny