Lockdown

Minns ni när jag för några dagar sedan ondgjorde mig över hur media överdrev och använde rubriken LOCKDOWN på tidningens förstasida? Nåväl, nu är det jag som använder den rubriken istället. Fast nu är vi faktiskt i lockdown, på riktigt. Från och med idag är allting stängt, förutom det allra nödvändigaste (mataffärer, apotek, osv.) Så nu är det karantän som gäller.

När vi skulle sätta oss och äta middag i lugn och ro (skojar förstås, vi äter aldrig i lugn och ro) så började båda våra telefoner tjuta och vi fick en så kallad nödsituationsvarning. Även om vi var medvetna om vad som skulle ske redan kändes allting plötsligt ännu mer på riktigt. Att det dessutom står ”a number of weeks…”. Kommer isoleringen vara i fyra veckor? Eller åtta veckor? Ellen ännu längre? Ingen idé att spekulera i det såklart, det är som det är nu. Jag hoppas bara att vi (dvs samhället) klarar sig igenom det här både hälsomässigt och ekonomiskt.

Tänker att jag kan börja köra karantändagbok som en del andra verkar göra också. Dokumentera dessa märkliga tider. Dag ett har ju egentligen inte börjat, även om det kändes som om vi var i karantän redan idag. Förutom när jag åkte in till stan för att köpa ett trådlöst tangentbord och en mus. Elektronikaffären (plus K-mart såklart) var de enda butikerna som var öppna i hela köpcentrat.

Insåg också precis innan jag satte mig vid datorn ikväll att jag råkat köpa ett tangentbord som inte är kompatibelt med en Mac. Jag som såg fram emot att sätta mig och skriva med det nya tangentbordet. Kände mig rätt arg och uppgiven en stund, sedan tänkte jag att jag måste släppa det annars kan jag fortsätta vara sur på mig själv hur länge som helst. När jag äntligen skaffar ett trådlöst tangentbord så kollar jag inte ens tillräckligt noga utan bara förutsätter att det ska passa. Och förpackningen är bruten och nu är butiken dessutom stängd i vem vet hur många veckor. Pengar kastade i sjön. Jaja, skulle ju släppa det. Så var det.

Jag har även ägnat tid åt att klippa den här lilla krabaten. Började med att klippa lugg och tänkte sedan att jag lika gärna kan ta resten av håret. Ni vet när man sätter igång med att klippa men det råkar bli lite ojämnt och sedan ska man bara jämna till lite, och jämna till lite, och jämna till lite… ja, ungefär så blev resultatet. Men va sjutton, vi ska ju vara isolerade i minst fyra veckor. Plus att han är ett år och lika söt vad man än gör med hans hår.

0

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Vilket spännande meddelande. Är det något som går ut till ”alla” liksom?!

  Undrar också, hur kan ett tangentbord inte vara kompatibelt med mac, vad är det som hindrar?? Så snopet!!

  Och får ni fortfarande gå ut och så?

  1. Jag vet faktiskt inte, men till alla med smartphones antar jag? Vi får fortfarande gå ut men måste se till att hålla oss på minst två meters avstånd. Under presskonferensen gjorde premiärministern det rätt tydligt att de inte kommer dra sig för att använda polisiära insatser om folk inte följer det som gäller, så det känns ganska strikt. Men hela åtgärden blir ju totalt onödig om halva befolkningen bestämmer sig för att strunta i det så jag förstår att de måste vara strikta och tydliga.

   Ja, så himla snopet! Såg när jag kom hem att det stod på förpackningen att man behöver Windows! Kanske kan byta det ändå annars får jag försöka sälja det.

 2. Lycka till med allt i denna påfrestande tid! Frisyren är toppen och sonen ser välmående och underbart söt ut! Kram från moster Lena

Lämna ett svar

Stäng meny