Hypokondri, self-care + tre till bloggtips

img_4327

Igår var en av de sämre dagarna sedan lockdown började. Mitt humör var inte på topp och det regnade på tvären nästan hela dagen så vi lämnade inte ens huset. Som upplagt för konflikter och tråkig stämning alltså.

Jag har också gått och dragit på mig en ögoninflammation. Egentligen har det pågått från och till i flera veckor och jag har inte gjort något åt det. Sedan googlade jag mina symptom på torsdag kväll (jag vet, så otroligt dum idé) och låg givetvis vaken efteråt, alltmer övertygad om att jag kommer bli blind. Och jag som aldrig brukar vara hypokondrisk. Vafalls?! Är det kanske det märkliga samhällsklimatet vi lever i för tillfället som påverkar mina tankar? Sedan fick jag förstås dåligt samvete eftersom det är så många som är sjuka på riktigt.

Hur som helst – jag ringde doktorn dagen därpå och hon skrev ut antibiotika och ögonkräm. Och jag kommer med största sannolikhet inte bli blind. Puh. Det var den uppdateringen om mitt nuvarande hälsotillstånd.

Vi upptäckte också att man kan googla vissa djur och se dem i 3D genom kameran. Så det roade vi oss med ett tag. Vem hade trott att man skulle kunna gå på safari i sitt eget hem? Tänka sig.

Björnen blev kanske lite väl stor?

När Todd slutade jobba klockan fem så smet jag iväg in i sovrummet för att yoga och meditera, och därefter tog jag en lång dusch. Så kallad self-care. En term som jag är lite, lite allergisk mot men som jag ändå kan inse vikten av. Undrar varför ingen använder det svenska ordet egenvård? Eller gör folk det? Kanske för att det låter långt ifrån lika lyxigt. Mer som att man är lite sjuk och behöver vårdas, medan det engelska self-care låter som mjukhet och omtanke.

Jaja, man kan kalla det vad man vill. Att ta hand om sig själv är bra oavsett. Efteråt kände jag mig som en något bättre version av mig själv.

Idag regnar det lika mycket som igår, om inte mer. Dagens stora frågor är: 1. kommer jag klä på mig någon gång eller gå i pyjamas hela dagen? Klockan är i skrivande stund 12.53 och det ser alltmer osannolikt ut.

2. Hur länge/hur många gånger kan jag smygäta ur glasspaketet innan barnen ertappar mig?

Banan, kolasås och kexbitar. Inte direkt äckligt.

Vad mer? Jag ska försöka göra ett ryck med mitt barnboksmanus i eftermiddag. Känner att det går långsamt framåt just nu, förmodligen eftersom jag gör så många stora ändringar. Försöker helt enkelt klura ut vilken väg berättelsen ska ta och har det väl någorlunda klart för mig nu. Ska alltså ”bara” skriva massa nya scener och redigera de befintliga. Jag har gett mig själv en deadline på sex månader; då ska manuset vara helt redo att att skickas till förlag. Tänkte skriva något i stil med vi får väl se hur det går, blablabla. Men nej. Det ska vara färdigt då. Punkt slut.

Och en sak till. Jag kom på tre bloggar till som jag läser men som jag i all hast glömde på min lista, och jag fick så dåligt samvete efteråt så jag måste nämna dem nu i efterhand. Så att jag kan släppa det och gå vidare.

 • Den där om Jenny. Jenny skriver ärligt och avskalat – om familjeliv, jobb och vardag. Otroligt skicklig på att berätta en story så man rycks med. Även intressanta inlägg om politik och samhälle emellanåt.
 • Ulrika Nettelblad. Hennes blogginlägg känns ofta som ett kapitel i en favoritroman. Vackert språk som man gärna stannar kvar i.
 • Mellanrum/Nina. Fint och välskrivet om vardag och småbarnsliv i Umeå. Och om böcker, icke att förglömma! Fun fact: jag och Nina är gamla kollegor från Pocketshop.

Det var det. Nu ska jag kanske gå och byta om från pyjamas till mysbyxor. Ett steg i rätt riktning.

6
DELA:

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. nämen <3 <3 <3 (det är omöjligt att minnas allt när man väl sätter sig ner och ska tänka till, ett av de största orsakerna till att jag inte gjort något länkkärleksinlägg sen jag var typ 15, för att ångesten över "någon glömd" skulle hålla mig vaken om natten, typ. men jag är ju också på en sådan nivå att jag aldrig skulle kunna skirva negativt om en bok i min blogg, för jag tänker STACKARS FÖRFATTAREN NÄR DEN GOOGLAR SIG SJÄLV. BUHU. skulle kunna skriva något om en översatt roman som inte var positivt, för änker att om man googlar sig själv och sedan google translatear från någon obskyr miniblogg i Sverige, då får man faktiskt skylla isg själv.)

  off topic, tack för länken ville jag säga. och jag undrar också ofta ssamma sak: hur många gånger kan man smygäta sin glass? 🙂

  1. Ja samma här, kan också ha svårt för att skriva negativt om någon bok då jag vet att författaren kan läsa det. Jag skulle nog aldrig kunna jobba som recensent.

 2. Tack för länk! Tycker det är så härligt att så många bloggar har vaknat upp igen, kul att få lite tips!

  1. Så lite så! Och jag håller med, tycker mycket om bloggen som format!

Lämna ett svar

Stäng meny