Husvisningar och en ganska sysslolös dag

Det är lördag och det regnar på tvären. TV:n står på medan jag sitter och jobbar framför datorn. Tänker att jag borde sysselsätta barnen lite mer, men vissa dagar är det bara enklare att låta TV:n vara huvudsysselsättningen. Idag är en sån dag.

En helt ordinär vardagsbild tagen i detta nu, med strumphög på bordet och wipes på golvet.
Och så med kameran i selfie-läge: jag och fyraåringen som inte vill vara med på bild.

Todd är på jobbet och hanterar alla kunder som vill avboka resor, få pengar tillbaka, få svar på alla frågor som är omöjliga att svara på, etc. De flesta är förstående, men en del arga förstås. Avundas honom inte just nu. Nästa vecka är han i alla fall ledig nästan hela veckan, eftersom han måste ta ut sina semesterdagar. Då ska vi försöka njuta av kvalitetstid, vara ute i naturen och förhoppningsvis inte tänka för mycket på Covid-19. Än så länge är det ganska liten spridning här, skolorna och förskolorna hålls öppna men folk uppmanas ändå att jobba hemifrån och distansera sig. På mitt jobb diskuteras reducerade öppettider och att personalen ska gå ner i tid genom att ta ut semesterdagar. Men läget förändras ju snabbt så jag gissar att det kommer se helt annorlunda ut nästa vecka. Universitetet förbereder på att eventuellt stänga och då antar samma sak sker med universitetsbokhandeln, där jag jobbar.

Det var den Corona-rapporten, nu kan vi gå vidare och prata om något roligare tycker jag. Vet visserligen inte hur roligt nästa ämne är, men vi (framförallt jag) har funderat alltmer på att flytta. Huset vi hyr just nu är helt okej, men trädgården är verkligen inte optimal när man har två barn (varav en av dem är extra skadebenägen). När vi ändå bor i hus vore det skönt att kunna låta dem springa ut och slippa oroa sig över att den minsta ska ramla över en stor stenbumling eller snubbla nedför stentrappan. Det är inte heller inhägnat ordentligt. Så häromdagen åkte vi på två husvisningar, men inget av husen kändes rätt. Senare hittade jag ännu ett som verkar perfekt för oss, men hyresbolaget arrangerar inte några visningar just nu pga Corona, så vi får avvakta.

Egentligen hade vi tänkt stanna kvar här tills vi sparat ihop tillräckligt för att kunna köpa, men nu när jag väl planterat idén om att flytta kan jag inte släppa det. Och jag har insett alltmer att jag inte trivs så värst bra i det här huset. Kanske jobbigheterna från förra året satt sig i väggarna, kanske är ett miljöombyte nödvändigt. Men jag inser samtidigt att det kanske är onödigt att flytta till ett ställe med lite högre hyra när vi sparar för att köpa eget. Nåväl, vi får se. Vi ska ju trivas där vi bor fram tills vi är i vårt egna hus också.

.

Felix favoritsyssla just nu är att släpa runt på en stol som han sedan klättrar upp på för att nå sådant som han inte borde nå.

Vi har inte bara slappat, jag har bakat bröd också. Det här brödet kan vara det bästa OCH enklaste receptet någonsin. Hittade det i kommentarsfältet på ett gammalt blogginlägg av Underbaraclara. Tack för det, du som tipsade om det. Här finns receptet för den som vill baka. Eftersom både kvalitet och utbud på bröd här på Nya Zeeland är minst sagt mediokert bakar jag nuförtiden eget.

Resten av kvällen ska jag ägna åt att redigera manus en stund, läsa The school of life och lägga mig och sova tidigt. Man blir trött av att bara hänga inomhus.

0

Lämna ett svar

Stäng meny