Helgen som varit

Jag tänker dagligen på intressanta och vettiga blogginlägg som jag vill skriva, antecknar dessa i mobilen, och sen blir det liksom inte så mycket mer. Är nog för trött just nu helt enkelt, men vill för den skull inte lägga av att blogga helt, så det får landa på en väldigt vardaglig nivå just nu. Tänker att detta är okej. Tänker att allt får vara okej när man har två små barn. Ja, inte allt såklart, men ni fattar. Släppa på pressen lite och acceptera läget. Jag inser att jag börjar låta som en mindfulnessinstruktör, så nu släpper jag detta och går vidare…

… till att avverka helgens eskapader. Vet inte varför jag skrev eskapader, för det var det väl knappast tal om. Helgen bjöd hur som helst på fint väder och vi grillade två kvällar i rad. I fredags bjöd vi hit Todds syster med familj. Barnen röjde runt, bebisen somnade i sjalen och de vuxna hade en trevlig kväll.

På fredagen åkte vi även in till stan för att gå på någon slags utförsäljning av kläder och skor. Av någon outgrundlig anledning tyckte vi att detta var en bra idé med två barn. Lockie hade nog roligt när han sprang under kläderna som hängde i långa rader, från ena änden av lokalen till den andra. Föräldrarna hade inte lika roligt.

Jag hittade dock ett par färgglada sneakers som fick följa med hem. Passande nog så hade jag lika färgglada strumpor också. Men planen var att köpa nya skor till Lockie. Så vi åkte till en skobutik och kikade. Hans favoritskor är både för små och håller på att falla sönder. Han är dock orimligt fäst vid dessa ruckel till skor och precis som vi befarade så slutade det besöket med att vi gick tomhänta därifrån eftersom han vägrade prova några nya. Det hjälpte inte att han som jobbade där verkade avsky sitt jobb och bara väntade på att vi skulle gå. När vi lite skämtsamt bad om ursäkt för att vårt barn ”bråkade”, svarade han that’s alright I see tantrums everyday med monoton stämma och tom blick. Tack och hej.

Som tur var lyckades jag övertala Lockie att åka och köpa skor nästa dag, dansskor skulle han ha minsann, men inte tillbaka till det förra stället. Han kände väl av de negativa vibbarna från säljaren. Så vi åkte till en ny butik, med något mer engagerad personal, och hittade ett par jättebra sneakers som han inte ens ville ta av sig när vi skulle gå. Sen åkte vi hem och han dansade på uteplatsen i sina nya dansskor. Great success!

Men innan vi åkte hem tog vi en tur till botaniska trädgården där vi brukar mata änderna. Nu hade vi turen att få mata de här småttingarna. Så vansinnigt söta.

Sedan hängde vi på uteplatsen, grillade och åt mat, sparkade boll och lyssnade på musik tills solen gick ner. Så skönt att sommaren är på väg.

0

Lämna ett svar

Stäng meny