Helg, flow och prioriteringar

Oj, det är helg redan. Vart tog den här veckan vägen, frågar jag mig som vanligt. Varje gång jag har tänkt att jag ska skriva ett blogginlägg de senaste dagarna så har jag valt att skriva på mitt manus istället. Och det är väl egentligen bra, tänker jag. Ibland måste man prioritera bort vissa saker för att hinna med annat, och just nu har jag så bra flyt i skrivandet att jag liksom vill passa på att skriva varje ledig stund, innan den här lättheten försvinner. Eller vem vet, kanske håller det i sig tills jag har skrivit färdigt hela manuset? Tveksamt. Tiotusen ord har jag i alla fall skrivit den här veckan och det är fortfarande lördag och söndag kvar. Känner mig som värsta Stephen King ju. Eller bara som någon med hybris. Men det känns bra, helt enkelt.

Det jag också skulle säga var att i en perfekt värld så hade jag hunnit med både bloggande och manusskrivande, men just nu ser det inte ut så. Jag menar inte att jag ska sluta blogga, bara att det kanske blir lite färre inlägg ett tag framöver. Och att det kanske blir till större del ogenomtänkta vardagsinlägg, som det här.

Igår åkte jag in till jobbet en sväng. De har sagostund och pyssel på fredagar, så jag tänkte slå ihjäl lite tid genom att vara med på det. Sagorna och pysslet är för barnen alltså, inte för mig, om det inte framkom tydligt nog. Passade även på att titta på böcker, såklart. Blev sugen på de där två: Handmaid’s tale the graphic novel. Så snygga bilder i den! Och Siri Hustvedts senaste som jag visserligen inte har hört eller läst något alls om, men det är Siri Hustvedt. Det räcker för att jag ska vilja läsa den och ha den i min ägo. Fint omslag dessutom.

Sedan gick vi till muséet en sväng. Fina höstfärger utanför fönstret.

Efter vårt museibesök fick vi springa till bilen i ösregn, utan paraply eller jackor. Märkligt väder här nu, sol och regn om vartannat. Åkte en omväg hem så att barnen skulle somna i bilen, vilket de gjorde ganska snabbt. Var tvungen att stanna och ta ett par bilder, bland annat på den här gulliga kossan.

Och så blev det soligt igen. Här är gatan bakom vårt hus. Vi har förresten precis fått veta att vi får hyra det här huset ett år till. Väldigt skönt att få det beskedet, dels för att vi trivs väldigt bra både i huset och området, men också för att vi annars hade behövt flytta två veckor efter att vi kommit tillbaka från Sverige. Det hade inte känts rimligt. Tråkigt att man bara får skriva kontrakt ett år i taget här, men så ser det ut. Om några år kanske vi har råd att köpa.

Nu ska jag ta en kopp kaffe till och sätta mig och skriva en stund.

2

Detta inlägg har en kommentar

  1. Tycker om de här helt vardagliga vardagsinläggen – inte så vardagligt för någon som är på andra sidan jorden! spännande att se miljöerna omkring er. tycker dessutom alltid om att läsa sådana där vardagsfunderingar kring skrivandet, hur man kämpar på med ett manus, vilket skrivande man prioriterar och sådär.

Lämna ett svar

Stäng meny