Hej november

Och så var vi redan inne i en ny månad. Trots att vi har bott här i över ett år nu så har jag inte helt och fullt vant mig vid de omvända årstiderna. Vi har ju precis haft vinter här så den logiska ordningen är så klart att det nu leder mot sommar. Men trots detta så är november i mitt huvud fortfarande en mörk, kall och ruggig månad (ser i och för sig ganska kallt och ruggigt ut idag inser jag när jag tittar ut genom fönstret).

Jag gick runt i några butiker häromdagen och såg massa julpynt samtidigt som solen sken och det var sommarvärme, och jag insåg att: just det, det är ju jul ganska så snart. Hade visst glömt det! Jag kommer nog aldrig vänja mig vid att fira julafton mitt i sommaren. Visst är det trevligt att kunna sitta ute och ha det skönt i solen, men några julkänslor infinner sig då sannerligen inte. Samtidigt ser jag uppdateringar från Sverige om att den första snön kommit. Glorifierar vintern som bara den nu, för innerst inne vet jag att det inte är min favoritårstid. Särskilt inte i Göteborg där vintern vanligtvis innebär mestadels regn och slask.

Så vad har november haft att bjuda på än så länge? Känns som att de senaste dagarna är lite diffusa, jag kan inte minnas att vi gjort något särskilt. En rolig sak som hände häromdagen var att Felix skrattade för första gången. Ett riktigt litet skratt! Jag blev alldeles till mig och utbrast: han skrattar, titta Lockie! Varpå Lockie typ ryckte på axlarna och såg måttligt imponerad ut. Sånt antiklimax.

Igår åkte vi in till stan en sväng. Lockie skulle få håret klippt och Todd skulle kolla efter kläder. Det slutade dock med att jag köpte en jumpsuit eftersom de hade en 2 för 1 deal. Jag kunde dessvärre inte prova den eftersom Felix sov i sjalen och jag ville inte väcka honom. Så jag chansade och köpte den ändå. Den visade sig vara väldigt mycket mer öppen i ryggen än vad jag trodde när jag såg den i butiken. Jaja, jag får ta ett kliv ur min comfort zone och använda den ändå nu när den är köpt. Kan dessutom alltid ha en tröja eller t-shirt över.

Idag ska vi träffa en kompis och hans familj som är här på besök från Australien. Sist vi sågs var för två år sedan när vi var här på besök. Då var Lockie ett år och de väntade sitt första barn. Nu ska vi få träffa deras lilla son och de får träffa Felix. Så roligt att man kan hålla kontakten och ses emellanåt även när man bor på helt olika håll.

Nu tänker jag fortsätta med boken som jag läser just nu – Människan är den vackraste staden. Den är fantastisk. Tänkte skriva om den snart, och om alla andra böcker jag läser just nu. Tror att jag kompenserar för flera månader av läsbrist genom att läsa maniskt just nu. Så glad att jag kan låna e-böcker från biblioteket och läsa alla svenska böcker.

0

Lämna ett svar

Stäng meny