Göteborgs bokmässa och hemlängtan

Jag avskyr WordPress just nu. Av någon anledning raderades just ett helt inlägg som jag skrev på mobilen, när jag nu äntligen tog mig i kragen och skrev ett blogginlägg. Nåväl, bara att ta nya tag.

Det är fredag och nu har jag varit tillbaka på jobbet i tre veckor. Ofta går jag runt och längtar efter att få sitta och skriva istället, och det blir kanske ännu mer påtagligt eftersom jag jobbar i en bokhandel. Omringad av böcker. Så jag skapade ett nytt mål för mig själv, ännu ganska luddigt formulerat, men jag tänker att nästa år ska jag ha minst en skrivdag i veckan. En dag då barnen är på förskola och jag kan ägna mig ostört åt att skriva. Tycker inte det känns helt ouppnåeligt.

Hur går det med barnboksprojektet då? Jo, det går framåt. Snart uppe i tiotusen ord. Den här gången har jag dessutom handlingen ganska klar för mig i huvudet, till skillnad från hur det brukar vara. Jag vet på ett ungefär hur vändpunkterna och nyckelscenerna ser ut. Nu handlar det mer om att få till det som är däremellan.

Men jag märker hur lätt det är att glömma bort att jag skriver för en yngre målgrupp. Efter att jag skrivit en scen inser jag att språket kanske mer riktar sig till ungdomar eller vuxna. Det är som att jag automatiskt glider över i det. Det är sådant jag får ta tag i under redigeringen tänker jag.

På tal om något annat så läste jag Peppes blogginlägg om bokmässan i Göteborg och blev så otroligt sugen på att gå. Kollade igenom de olika programpunkterna och allt verkade så spännande och inspirerande. Önskar att jag kunde vara där. Dessa tankar ledde såklart till mer hemlängtan och jag började tänka på Göteborg, och i synnerhet hösten i Göteborg. Romantiserade som bara den. Trots att det kanske i själva verket är blåsigt, blött och ruggigt så såg jag bara förunderligt vackra höstbilder.

Förutom att bara ha hemlängtan så tror jag att det handlar mycket om att jag saknar ett skrivande sammanhang. Behöver omringa mig med kreativa och skrivande människor, utbyta tankar och erfarenheter. Ladda mig full med inspiration.


1

Lämna ett svar

Stäng meny