Första veckan i Sverige

Dagarna går och nu har vi varit i Sverige i nästan en vecka. Har tänkte sätta mig och blogga flera dagar i rad nu, men vi har varit trötta allihop och har framförallt fokuserat på att bara ta det lugnt och vända rätt på dygnet. Nu, på dag sex, börjar det kännas som att vi är i fas.

Hur gick den lilla flygresan då? Jo, den gick förhållandevis bra. Vilket alltid är lättare att säga såhär i efterhand då man inte är mitt uppe i det. När vi spenderade sex timmar på Singapore flygplats med en övertrött treåring som inte hade sovit på ungefär tjugo timmar och samtidigt var speedad av allt socker (glass, muffins, kakor som serveras på planet) då var ingen av oss vårt bästa jag. Bilresan hem från Arlanda var inte heller någon succé – barnen hade i det läget fått nog och det var gråt som avlöstes av Baby shark på hög volym och sedan mera gråt igen. Tänk vad de får stå ut med de små liven. Resa över halva jordklotet är inte vidare kul när man är liten.

Nu bor vi hos min bror och hans familj. Kusinerna fann varandra snabbt och leker (oftast) väldigt bra, trots stunder av frustration och även lite språkförbistring. Lockie förstår ju allt som Isak säger på svenska, men svarar honom på engelska, vilket Isak inte förstår, och Lockie kan nog inte helt greppa varför Isak inte förstår honom när han pratar engelska. Oj, vilken rörig och svårförståelig mening det där blev. Men det är häftigt hur de kommunicerar så bra ändå, att språkskillnaden aldrig blir en barriär som de inte kan ta sig över. Det är fint att se dem tillsammans igen, så mycket som har hänt med dem på ett och ett halvt år.

Vad har jag gjort mer under veckan? Varit på Mariebergsskogen och tittat på gulliga djur, ätit glas, grillat och njutit av kvällssolen, träffat kusiner som jag inte träffat på en massa år, sprungit en runda i skogen, spelat yatzy och rullat fem stycken sexor på första försöket (!). Allt sammantaget en mycket fin vecka. Det är underbart att vara hemma. Önskar att vi hade mer än fyra veckor, för jag börjar redan tänka att det kommer gå alldeles för fort.

Något som jag däremot inte gjort under veckan är att ta bilder. Vet inte vad det är frågan om, men jag har liksom helt glömt bort. Därmed har jag tyvärr inte så många bilder att illustrera detta inlägg med. Det får bli skärpning på det området, från och med idag ska jag börja fota igen.

6

Lämna ett svar

Stäng meny