Ett foto i timmen

Det är torsdag och känslan just nu är: kan det bli helg snart? Känner att jag desperat behöver den där andra föräldern hemma i ett par dagar, för just nu är jag TRÖTT. Men igår var jag piggare och då dokumenterade jag dessutom dagen genom ett foto i timmen, så låt oss titta på det:

8.00. Vid det här laget hade jag redan varit vaken i drygt två timmar, men det här var den första bilden jag tog. På den fina utsikten och den fina himlen.

9.00. Dags att lämna treåringen på förskolan. Kommer ihåg hur han klängde sig fast vid mig i början och nu bara: hejdå mamma, och så är han borta på två sekunder. Jättebra såklart, men lite mer kärlek kan man väl få. Föräldraskapet i ett nötskal – är det inte det ena så är det det andra.

10.00. Hemma igen. Höll på att krocka på vägen hem eftersom jag hade solen i ögonen och var på väg att svänga ut framför en bil. Men det gick bra. Här har jag precis skrivit klart ett blogginlägg.

11.00. Inne i stan. På väg in till Save Mart, som är en enorm secondhand-butik, för att leta efter ett par nya jeans.

12.00. Hemma. Hittade inga jeans. Passar på att äta lunch medan bebisen sover. Rostade grönsaker och fetaost i pitabröd. Lyssnar samtidigt på Kropp och själ i P1, ett avsnitt om livsdrömmar. Väldigt intressant.

13.00. Bebisen sover fortfarande och jag sätter mig för att skriva på mitt bokmanus. Känner mig lika motiverad som jag ser ut. Men jag har satt upp som mål att skriva varje dag den här veckan. Det behöver inte vara en lång stund, så länge jag ägnar någon tid åt det. Behöver få in en regelbundenhet och bryta ner det där motståndet som har byggts upp.

14.00. Hann dock inte skriva så länge innan den här krabaten vaknade och så var det fullt ös igen. Durkslag och kastruller på golvet. En sammanfattning av livet just nu.

15.00. Har precis hämtat på förskolan. Åker förbi det här caféet för att köpa en scones och sedan går vi till botaniska trädgården.

16.00. Där springer vi omkring och leker kurragömma och klättrar i träd. Eller en av oss springer i alla fall.

17.00. Matar fåglarna i botaniska trädgården. Det uppskattades tills en duva satte sig på hans arm och då urartade det hela.

18.00. Dags att äta middag. Någon slags pizza på smördegsbotten med pumpa, ricotta och lite annat smått och gott. Älskar ugnsrostad pumpa. Med lite flingsalt och rosmarin. Mmm.

19.00. Barnen sover. Jag är ensam hemma eftersom min sambo är borta med jobbet. Slår mig ner på soffan och funderar på om jag ska titta på något, läsa något eller skriva. Men sitter mest och stirrar in i väggen en stund.

20.00. Bestämmer mig för att kolla på Gift vid första ögonkastet och äta en skål med glass. Sedan blev det inte några fler bilder eftersom bebisen satte igång med sina sedvanliga uppvak fram tills jag gick och la mig själv.

Och det var den dagen!

0

Lämna ett svar

Stäng meny