En liten lista om litteratur

Hej, här kommer en lista om böcker som jag komponerat ihop denna afton.

Bok jag läser just nu: Dvärgen av Pär Lagerkvist och Kända och underliga ting av Teju Cole.

Bok jag är sugen på att läsa: Massa! Bland annat Nuckan av Malin Lindroth och Nej och åter nej av Nina Lykke.

Bok som fick mig att skratta: Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams. Och den senaste boken jag läste – Blixtra, spraka, blända av Jenny Jägerfeld.

Bok som fick mig att gråta: Bön för Tjernobyl av Svetlana Aleksijevitj.

Författare som jag vill läsa mer utav: Kerstin Ekman! Har knappt läst något av henne, det måste det bli ändring på!

Bok som jag önskar att jag själv hade skrivit: Typ allt som är välskrivet? Nej, jag vet inte. Kanske Agnes Lidbecks Finna sig. Tyckte den var briljant.

Bok som jag egentligen tyckte om men aldrig läste ut: Underground railroad av Colson Whitehead, Handmaid’s tail av Margaret Atwood.

Bok som jag känner att jag borde läsa, men aldrig kommer att läsa: Odysseus av James Joyce. Har försökt och gett upp alltför många gånger.

Bok som alla hyllade men som jag inte tyckte om: Ett litet liv av Hanya Yanagihara. Var så himla peppad på den här (kanske för höga förväntningar?) och det föll platt. Tyckte den var för amerikansk och melodramatisk, karaktärerna kändes inte särskilt mångfacetterade och de utvecklades liksom inte.

Bästa boken om feminism: Nina Björks Under det rosa täcket ligger mig varmt om hjärtat. Även hennes bok Lyckliga i alla sina dagar.

Bästa boken om skrivande: Bodil Malmstens Så gör jag: konsten att skriva.

Bästa diktsamlingen: Kanske måste bli Bodil Malmsten igen. Hennes fantastiska bok Det här är hjärtat. Eller någon av Tranströmer.

Bästa trilogin: Kristina Sandbergs trilogi om Maj måste jag nog säga. Att föda ett barn, Sörja för de sina och Liv till varje pris.

Bok som jag har läst flera gånger: Aprilhäxan av Majgull Axelsson (skrev C-uppsats om den). Ängeln på sjunde trappsteget av Frank McCourt pga älskade den.

Bok som jag vill läsa om: Revolutionary road av Richard Yates.

Min all time favourite: Typ omöjligt att bara välja en men okej. Anna Karenina av Lev Tolstoj.

1

Detta inlägg har en kommentar

  1. Nej och åter nej tyckte jag var riktigt rolig, välskriven och höll hela vägen! rekommenderar.

Lämna ett svar

Stäng meny