En dag på akuten

Den här dagen blev inte helt som vi hade planerat. Vi skulle egentligen på festival men istället åkte jag in till akuten med Felix. Han hade hög feber igår plus att han var svullen i halsen och dreglade otroligt mycket, så de tyckte att vi skulle åka in.

Väl där konstaterade de att han har halsfluss, så ingenting värre än det som tur är. Men stackarn har fortfarande svårt att svälja, han har dessutom blåsor på tungan och runt munnen, tänder på väg och en ögoninfektion. Pang bom, allt på en gång!

De tog röntgenbilder på lungorna också, så han var tvungen att sitta i en maskin med armarna uppsträckta, fastlåst så han inte skulle röra på sig. Typiskt nog hade han just somnat när det var dags för röntgen, så jag fick väcka honom och bara: okej, nu ska du få sätta dig i den här skräckinjagande apparaten. Hoppas han inte blev alltför traumatiserad. Han har inte varit en glad liten unge idag. Men nu har vi påbörjat en kur med antibiotika så förhoppningsvis är han på bättringsvägen snart.

Men akuten alltså. Vilket ställe att vara på. Satt inne på rummet och lyssnade på någon som hostade så det lät som att lungorna skulle kollapsa, folk överallt som låg på britsar och såg sjuka och eländiga ut. Och så tänkte jag på hur lätt man tar det för givet, detta att ha en frisk och välfungerande kropp. Det krävs liksom att man själv blir sjuk eller att man vistas i den miljön för att man ska komma till den insikten. Så istället för att ta det för givet ska jag försöka hålla fast vid känslan av tacksamhet över att få vara frisk.

3

Lämna ett svar

Stäng meny