En dag i Wellington

I tisdags åkte jag till Wellington för att fixa tillfälligt pass på Svenska konsulatet. Första flygresan för lillen och det gick alldeles ypperligt. Han sov innan planet hade lyft. Bådar gott inför den något längre resan till Sverige.

I Wellington var det blåsigt (som det brukar vara) och regnade till och från. Inte den bästa dagen att flanera runt och upptäcka staden på med andra ord. Vilket var svårt att göra ändå eftersom jag bar på både bebis och ryggsäck och efter ett par timmar var min kropp helt slut.

Kikade i alla fall förbi det här mysiga bokcaféet som tydligen ägs av en halvsvensk person. Önskar att det fanns ett sånt ställe här i Dunedin. Faktiskt så tänkte jag flera gånger medan jag gick runt i stan att det vore trevligt att bo där, pga av alla mysiga caféer, trevliga restauranger och sköna uteställen. Sen kom jag på att fördelarna med att bo i en lite mindre stad är övervägande. Och hur ofta hänger vi på caféer eller går ut, om jag ska vara helt ärlig? Sällan.

På vägen tillbaka från bokcaféet gick jag förbi Eva street och var tvungen att ta kort eftersom min mamma heter Eva. Dessutom hade de ett fint budskap på väggen.

Något annat som jag hittade där var ett café/bageri med bara brownies. Kan ju inte bli annat än fantastiskt, tänkte jag, och grät lite inombords när jag såg att det var stängt.

Stannade istället till på Sweet Release, som vi testade sist vi var i Wellington. Ett bageri med veganska bakverk. Jag köpte en Banoffee pie som jag avnjöt på hotellrummet senare.

Promenerade tillbaka till konsulatet, fick mitt tillfälliga pass. Fick även med mig en liten trave med böcker. Hon som jobbade där informerade mig om att de hade en bokhylla full med svenska böcker och att jag fick ta med mig så många jag ville. Hade såklart gärna tagit med mig en hel låda, men lite svårt att få med sig på flyget. Så jag fick begränsa mig, och försöka hitta tunna bra böcker. Lyckades ganska bra med det tycker jag. Pixi-böcker till exempel. Lätta att bära med sig och perfekt till barnen.

Checkade in på hotellet. Blev uppgraderad till ett rum med havsutsikt. Tackar, tackar. Sedan sov vi en stund innan jag gick ut för att köpa middag. Det var den resan. Tidigt nästa morgon åkte vi hem.

4

Detta inlägg har en kommentar

  1. Jag minns också Wellington som blåsigt, från den helg jag besökte staden under min utlandstermin där 2012. Och utöver det att vi hade en bra utekväll med lite drama, haha.

Lämna ett svar

Stäng meny