Det här med personlig utveckling

Jag har ju precis påbörjat en onlinekurs som heter Friday Lab. Idag var första föreläsningen och jag känner mig otroligt peppad på det här. Så fint att få starta dagen fullspäckad med inspiration, nya tankar och insikter.

Jag tänker på hur mina föreställningar kring personlig utveckling tidigare har sett ut. Med risk för att låta lite arrogant så har jag haft en rätt så negativ inställning, har slagit det ifrån mig och tänkt att det där inte är för mig. Det där som alla tycks uppehålla sig med nuförtiden; att förverkliga sig själva och läsa självhjälpsböcker. (Man behöver såklart inte läsa självhjälpsböcker för att utvecklas, det är bara mina tråkiga fördomar som jag har haft.) Men jag inser nu att det nog mest har varit en försvarsmekanism, ett enkelt sätt att slippa försöka uppnå förändringar. För visst är det så mycket lättare att bara sitta kvar där man sitter, nöja sig och aldrig sträva efter något mer.

Förvisso hävdar jag fortfarande att vi lever i ett samhälle som är alltför fokuserat på att prestera. Men personlig utveckling handlar ju om så mycket mer än det. Det är något som händer när man utmanar sig själv, kliver ur sin comfort zone, genomför det där som man kanske först kände ett litet motstånd inför. Små saker som får en att växa. Eller som ger nya perspektiv. Nu handlar den här kursen om mycket annat också, men den personliga utvecklingen utgör en stor del.

Jag tänker på hur mitt år har sett ut hitintills. Jag har utmanat mig själv på olika sätt, testat nya saker. Därför känns det som ett naturligt steg att jag nu går den här kursen, det vill säga gör något som är helt och hållet nytt för mig. Vem vet vad det kommer leda till? Det jag tror och hoppas är att jag kommer hitta nya verktyg för att ta skrivandet till en ny nivå, att jag på sikt kommer kunna frilansa och livnära mig som skribent/översättare/lektör. Så att jag kan jobba hemifrån, styra över min egen tid och därigenom avsätta mer tid till det skönlitterära skrivandet. Det som jag i grund och botten vill ägna mig åt.

Jag hoppas också att jag i framtiden kommer blicka tillbaka och tänka: 2019, vilket år det var. Det var då livet tog en ny vändning.

0

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Oj vad roligt. Du har spännande veckor framför dig!! 🙂 Jag tror också det är många som har den bilden du beskriver, och vad intressant att du bestämde dig för att ge det en chans ändå.

  Mer än att prestera handlar det nog om att lära känna sig själv och skapa den vardagen man mår bra av typ. Det kan ju vara att prestera, men också att ta det lugnare, tex.

  1. Ja, jag ser så mycket fram emot dessa veckor! Att jobba på relationen till sig själv är nog en grej man bör göra hela livet, med jämna mellanrum. Eller jobba på kanske jag inte ska säga, men lägga fokus på i alla fall. Framförallt efter att man blivit förälder och ens egen person och ens egna behov lätt hamnar i skymundan.

 2. Så väldigt fint skrivet om Friday lab! Så glad över att du är med. och jag kan verkligen känna igen mig i det du skriver om din tidigare relation till personlig utveckling.

  1. Och jag är verkligen glad över att vara med. Ser så mycket fram emot allt vi kommer göra framöver!

 3. Heja heja säger jag! Vad är Friday Lab förresten? Ngt att rekommendera?

  //Mika

  1. Ja det kan jag absolut! Det är en onlinekurs, du kan läsa mer om den på fridaylab.se

Lämna ett svar

Stäng meny