Den stora tröttheten

Jag tycks inte riktigt kunna vakna till idag. Känner mig innesluten i en liten kokong. Det är regnigt och kallt. Vi går till Playcentre och jag orkar inte föra ett vettigt samtal med någon. Vill gå hem och krypa ner i sängen igen, dra upp täcket och vara ifred.

Ändå hade jag en relativt god natts sömn. Kvällen dessförinnan däremot, då tyckte jag att det var en god idé att sitta uppe halva natten och läsa mitt manus från Kreativt skrivande. Kanske är det därför jag fortfarande är trött. Fick helt sonika för mig att jag vill göra något med mitt manus nu, efter att dokumentet inte har öppnats på över ett år. Men mer om det en annan gång.

Vad tänkte jag egentligen skriva om? Tröttheten. Att vara tvåbarnsmamma. Den där så kallade tvåbarnschocken. Kanske har jag redan skrivit om det, jag minns inte riktigt.

Det går i vågor har jag märkt. Ena veckan känns det som att allt flyter på så ofantligt bra och man bara: ja, jag har äntligen knäckt den här koden nu, hittat rytmen, winning at parenting, och så vidare. Sedan följer en katastrofal vecka där allt som kan tänkas gå fel gör det och på kvällen tänker jag: imorgon ska bli bättre, imorgon ska jag inte bli sur eller arg för minsta lilla grej. Jag ska vara pedagogisk och leva upp till alla mina ambitioner som förälder. Imorgon. Denna vecka tycks vara en sådan vecka.

Dessa toppar och dalar som förälder. Det känns som att allting har skruvats upp ett snäpp. Känslorna, tillvaron. Både i positiv och negativ bemärkelse. De senaste dagarna har jag gått omkring i ett tillstånd av frustration och misslynthet, som jag antar bara kan härledas till sömnbrist. Eller så har det blivit en del av min personlighet, jag vet inte. Jag hoppas inte det.

Nu har vi kommit hem från Playcentre (som är en slags öppen förskola btw) och sitter och tittar på film. Där ute är det fortfarande regnigt och grått. Jag ska strax göra i ordning en kopp kaffe åt mig själv. Funderar på att poppa popcorn. Det borde väl ändå bringa lite vardagsglädje.

0

Lämna ett svar

Stäng meny