Den nödvändiga vilan

Då var det gjort. Manuset är inlämnat. Jag känner mig lite som en urvriden trasa. Jag har säkert, utan att överdriva, suttit i en timme och bara försökt komma på vad jag ska skriva som första mening i det här inlägget. På den nivån är jag. Så jag ber om ursäkt i förväg för eventuellt dravel eller obegripliga formuleringar.

Just det, kanske ska förtydliga – jag har alltså lämnat in till min lärare, det manus som jag skrivit på under det senaste året i kursen Kreativt skrivande C. Önskar att det var ett förlag jag hade lämnat in till, men riktigt där är jag inte än. Hur som helst är det väldigt skönt att det är gjort. Och även om det inte blev så många ord som  jag hade hoppats på, så känner jag att det är okej. Det största arbetet börjar ändå nu, med redigering och omskrivning. Jag har åtminstone en grund.

Men nu ska jag lägga manuset helt åt sidan ett tag. Det är dags för den nödvändiga vilan. Både jag och texten behöver det. Istället ska jag ägna mig åt läsning, sitta i solen, titta på serier. Sådana saker. Kanske börja skriva färdigt min C-uppsats också, men den får också vänta en vecka åtminstone. Jag ser faktiskt fram emot det – att få grotta ner mig i Aprilhäxan och Sallys söner igen.

0

Detta inlägg har en kommentar

  1. Åh vad bra jobbat! Heja dig! Jag befinner mig i redigeringsfasen just nu och samtidigt som det är jättekul är det en jäkla utmaning. Vad härligt att ha en lärare att bolla med. Var går du kursen?

Lämna ett svar

Stäng meny