Den fantastiska känslan av flow

Jag har alltid känt att jag har haft svårt för att sitta på café och skriva, samtidigt som bilden av att sitta på ett café och skriva tilltalar mig mycket. Att liksom sitta där och smutta på sitt kaffe medan man låter fingrarna dansa över tangenterna, och tänker att folk ska se på en som en riktig författare. I själva verket har jag oftast svårt att hitta fokus i en så stimmig miljö. Kanske börjar jag lyssna på andras konversationer istället, eller också känner jag mig alldeles för självmedveten och får därmed svårt att slappna av och ägna mig helhjärtat åt texten.

Men idag åkte jag hursomhelst hemifrån, för att försöka få ett par timmars ostörd skrivtid. Jag gick till ett av mina favoritställen, beställde en kaffe och satte mig på övervåningen. Lördag förmiddag och lokalen var nästan full. Ljudnivån hög, men akustiken gjorde att det var svårt att urskilja vad någon sa. Det var bara ett högt sorl omkring mig. Satte på mig hörlurarna, men stängde sedan av musiken eftersom den kändes distraherande.

I alla fall – det jag skulle komma till var att idag gick det plötsligt alldeles utmärkt att sitta och skriva på ett café. Jag stördes inte alls av de omkring mig, tvärtom. Jag kom in i ett så himla bra flow. Mitt i sorlet och allt folk satt jag och skrev för fullt. När jag började känna mig färdig, efter ungefär två timmar, hade jag skrivit 2500 ord. Så nu har jag redan kommit upp i den mängden jag ska skriva den här veckan. Allt hädanefter är bara en bonus. Det är första gången sedan vi kom hem från semestern som jag haft ett riktigt bra skrivpass, och nu känner jag mig på banan med det här manuset igen. Njuter av den känslan så länge den varar.

Jag gick från caféet med en lätthet i stegen, kände mig helt förträffligt nöjd över mitt produktiva skrivpass. Ikväll ska min sambo ut med jobbet och jag ska nog ta och fira min bedrift med kladdkaka och någon Netflix-serie.

4

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Vilken mysig blogg du har! Glad att jag hittade hit 🙂 Själv jobbar jag faktiskt bäst på café, har typ att fokusera än om jag är hemma. Men jag kan verkligen sväva iväg o tjuvlyssna på allas konversationer (ÄLSKAR det!!!)

    1. Tack så mycket, så roligt att höra! Ja det är ju så olika det där med vart man jobbar bäst. Jag börjar bli bättre på att fokusera när jag sitter på kafé i alla fall så det kanske är en vanesak.

Lämna ett svar

Stäng meny