De sista dagarna i Sverige och mardrömsresan hem

Nu har vi varit hemma i tre dagar. Tror jag. Mitt mentala tillstånd är minst sagt luddigt just nu så jag kan ha fel. Har föresatt mig att blogga varje dag de senaste dagarna men istället somnat mellan sju och åtta på kvällen. Sedan vaknat vid tre och inte kunnat somna om. Härliga jetlag.

Skulle skriva något om hur det känns att vara hemma igen, men vi kan ju börja med resan hem. Den hamnar nog på topplistan över mina värsta upplevelser, om jag nu hade haft någon sådan topplista. Vi blev nämligen magsjuka hela bunten. Jodå, på en ungefär fyrtio timmars resa så passar magsjukan på att göra entré. Jag som aldrig blir magsjuk. Tänkte jag. Satt på flyget och upprepade som ett mantra för mig själv att jag inte skulle bli sjuk, tills jag fick inse mig besegrad. 1-0 kroppen vs psyket. Som tur var hade vi 12 timmar i Singapore så vi tog in på hotell där. Sov och kräktes om vartannat. Gemytlig vistelse.

När det var dags för det sista flyget gick vi med darriga ben från hotellet. Kände mig rätt slut som människa när vi till sist var framme. Och jag återhämtar mig fortfarande från både magsjuk och jetlag. Så jag har knappt hunnit känna efter hur det känns att vara hemma.

Kallt är det. Frost på marken på morgonen. Todd har börjat jobba redan. Resväskorna står fortfarande ouppackade. Jag masar mig genom dagarna och somnar tidigt, men hoppas att energin ska återvända snart. Tänker på familjen hemma, att det snart är midsommar, tänker på vad alla ska göra då. Tänker på de små syskonbarnen som kommer vara så mycket större nästa gång vi ses. Drabbas av vemod och vill bara åka tillbaka. Blir oresonligt arg för att Nya Zeeland är så långt bort. Jag vet inte, det blir väl lättare antar jag. Man kommer in i vardagen igen. Men just nu känns det motigt.

Hur som helst. Tänkte skriva något om de sista dagarna i Sverige också, och visa några bilder från det idylliska sommarställe som min bror och hans sambo har köpt.

Den obligatoriska hängmattan. Perfekta stället för läsning och rekreation. Lyssna på fågelkvitter eller korna som råmar i hagen.

Korna var i förstone lite rädda men också nyfikna. Till slut kom en modig en fram och hälsade. Blöt konos och sträv kotunga. Mysigt det.

Vi spelade kubb, grillade och drack folköl. Typiskt svenska sommarupplevelser med andra ord. En perfekt avslutning på vår semester. Lyckligt ovetande om att vi skulle sitta och kräkas på flyget ett par dagar senare.

Nästa dag tog jag en liten promenad i skogen. Sedan gick vi ner och fiskade allihop. Gav dock upp ganska snabbt och återvände hem. Inte min grej det där med att vänta tålmodigt på att få napp.

Längtar redan till nästa gång vi är i Sverige och ser fram emot att få återvända till denna mysiga plats.

Avslutningsvis så vill jag bara nämna att jag sprang Karlstads stadslopp, för att återknyta till det jag skrev om i förra inlägget. Jag var helt förstörd efteråt men jag gjorde det. Kom i mål på 55.06. Viljekraften var stark.

7

Lämna ett svar

Stäng meny