Allmänt

Brist på inspiration och några insikter jag fått de senaste dagarna

Det är onsdag och sex dagar kvar tills vi flyger hem. Ska väl inte tjata mer om att tiden har gått fort, men det har den. Konstaterar det bara. Så. Det är blandade känslor inför att åka hem igen. På ett sätt skönt att komma tillbaka till vardagen, men framförallt känns det trist att lämna alla igen.

Jag känner mig trött och mosig i huvudet. Försöker mota bort det med ännu en kopp kaffe men det verkar få motsatt effekt. Nu har jag suttit och stirrat på skärmen i fem minuter och kommer inte på något vettigt att skriva. Allting känns som tråkiga redogörelser över vad vi har haft för oss.

Kan inte ni som läser lämna en liten kommentar om något ni vill att jag ska skriva om? Ge mig idéer och inspiration. En fråga, ett ämne, vad som helst. Då skulle jag bli så glad och tacksam!

Under helgen har vi umgåtts med våra vänner som var på besök från Sundsvall. Vi grillade, lekte i parken, barnen röjde runt och det var så fint att få träffa dem igen.

Jag älskar att se hur barnen finner varandra så snabbt och leker som om de aldrig gjort annat.

Annars då? Jo, jag tänkte att jag skulle dela med mig av några insikter jag har kommit till de senaste dagarna.

 • Insikt nr 1: Det är en dålig idé att lämna bilnyckeln till hyrbilen på bänken intill en mikro som står öppen. Då kan en viss treåring, under ett kort och ej övervakat ögonblick få för sig att lägga in sagda bilnyckel i mikron och på en bråkdels sekund så luktar det bränt och blixtrar till.
 • Insikt nr 2: Lägg till försäkring när man hyr bil, annars kan det bli dyrt. Väldigt dyrt.
 • Insikt nr 3: Se till att åtminstone ha reseförsäkring.
 • Insikt nr 4: Ha skydd på telefonen så att inte skärmen spricker när en viss treåring ska busa och slå till handen på dig så att telefonen flyger i backen. Eller ännu hellre: lägg undan telefonen när du är i närheten av busiga barn.
 • Insikt nr 5: Har redan nämnt detta, men det tål att upprepas. Res inte utan reseförsäkring!

Kontentan är att det har varit några kostsamma dagar för oss. Men så kan det gå. När man har en liten Emil i Lönneberga i familjen. Nu ska jag strax åka iväg och fixa skärmen på min telefon. Sedan tror jag vi ska åka till ett café som ligger en liten bit utanför Karlstad. Där har de tydligen väldigt stora och väldigt goda räkmackor.

6

4 kommentarer

 • Ebba

  Hejsan! Har lite förslag på teman! Vill också tillägga att du har en fantastisk blogg <3

  Det första är en önskan om att få höra lite mer utförligt om hur du tycker att det är att bo i Nya Zealand. Är själv 23 år och har planer att flytta till Nya Zealand med min kille permanent. Vad saknar du där som du hade i Sverige? Vad uppskattar du med Nya Zealand som inte fanns i Sverige? Hur är det att föda barn och uppfostra sina barn där som svensk?

  Andra önskan är att höra hur du tycker det är att skriva/frilansa utomlands? Är rätt ny läsare och har inte riktigt koll på vad du jobbar med, så du får gärna skriva lite om det och hur det fungerar i praktiken – gärna med utomlandsaspekten i fokus!

  Som sagt, rätt ny läsare så kanske har du skrivit bra inlägg om detta tidigare. Isåfall får du gärna länka! Kram

  • Mirjam

   Hej och tack för din fina kommentar! Så glad jag blir att du gillar bloggen. Kul också att du har planer på att flytta till Nya Zeeland. Kan absolut skriva lite mer om hur det är att bo här.

   Vad gäller skrivandet så är det just nu något som jag gör vid sidan om mitt vanliga jobb (just nu är jag mammaledig men jobbar annars i bokhandel.) Har dock planer på att ägna mig mer åt skrivandet och börja frilansa. Så då kan jag skriva mer om det, när jag känner att jag har lite mer kött på benen. Men jag skriver gärna mer om mitt skönlitterära skrivande och om hur mina skrivrutiner ser ut. Kram!

 • Louise Baumgärtner

  När jag startade min blogg hade jag bl. a med mig följande råd; Hellre korta inlägg ofta, än längre och mer sällan, och det är något jag tror på. Att blogga är för mig, och många med mig tror jag, att uppdatera läget, antingen man nu bara skriver om en sak, eller rör sig runt några ämnen, och ofta även livet i stort, och det behöver verkligen inte alltid vara avancerat eller välskrivet eller roligt, eller långt. Det är skönt även att läsa kortare inlägg, där man gnäller lite (hög igenkänningsfaktor för många;) eller bara fota en bok man läser och skriva ner en känsla.

  • Mirjam

   Bra poäng! Håller helt med dig. Ibland gör man det svårare än det behöver vara. Tycker själv om att läsa bloggar där inläggen består av alltifrån lättsamma vardagliga tankar och betraktelser till lite längre mer djupgående texter. Och igenkänning är alltid ett plus!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *