Böcker, inskolning och tremånaderskontroll

Slår mig ner på soffan efter en lång, men ändå förhållandevis trevlig, dag. Framförallt har den varit produktiv. Jag har avklarat följande:

  • Hämtat papper från förskolan så vi kan skriva in Lockie (säger man så? Skriva in?) Hur som helst – på torsdag ska vi börja med inskolning. Han har ju redan gått hos dagmamma här, men efter att vi flyttade in till stan för fyra månader sedan så har han varit hemma med mig. Nu ska han börja gå tre dagar i veckan. SÅ redo för det! Tror och hoppas att han också är det.
  • Ansökt om ett bibliotekskort på Stockholms bibliotek så att jag kan låna ännu fler e-böcker. Där får man dessutom låna 5 böcker i veckan istället för 2 som gäller på Göteborgs bibliotek. Jag tror att jag har 48 böcker i min läslista på deras webbsajt nu. Det börjar spåra ur. När ska jag hinna läsa alla?! Jag behöver även en läsplatta. Håller förresten just nu på med Jenny Jägerfelds Blixtra, spraka, blända! Blev sugen på att läsa den efter att de pratade om den i podden Mellan raderna. Det är faktiskt första boken jag läser av henne och jag gillar den verkligen. Har sträckläst (så mycket man kan tillåta sig att sträckläsa med två barn) sedan i förrgår. Återkommer med recension!
  • Har varit på tremånaderskontroll med Felix. Skrev först treårskontroll, men nej nej… sakta i backarna. Han växer bra i alla fall, är något kortare och något tjockare än vad storebror var i den åldern. Jag träffade en ny sköterska idag som jag klickade betydligt mer med än den förra. Den förra sköterskan upplevde jag som fördömande på ett väldigt subtilt sätt. Hon var oerhört trevlig, men inte så värst genuin. Och hon var märkbart missnöjd med att jag samsover med Felix. När den här sköterskan frågade om hur han sover och jag lite urskuldande svarade att han sover i sängen intill mig trots att det går emot rekommendationerna, så tittade hon vänligt på mig och konstaterade att vi får göra precis det som fungerar för oss. Så tacksamt att bemötas på ett bra sätt. Efteråt gick vi och köpte bagels till lunch och lekte en stund i lekparken.

  • Jag har även betat av ett berg med tvätt. Förstår inte riktigt hur en till liten familjemedlem kan leda till vad som känns som tre gånger så mycket tvätt. Eller jo, det förstår jag. För att han kräks ner både sina egna och sina föräldrars kläder.

Här fick han ligga och ha det skönt medan jag hängde tvätten. Älskar för övrigt att hänga tvätt utomhus. Eller ja, älskar kanske är att ta i lite… generellt är ju allt som har med tvätt att göra ungefär det tråkigaste som finns. Men det är så mycket trevligare att stå ute i solen och hänga upp den, känns så somrigt och mysigt.

Ja, det var den dagen. Imorgon är det onsdag. Ifall det hade undgått någon. Nu ska jag läsa bok och äta choklad. Två av mina favoritsysslor.

0

Lämna ett svar

Stäng meny