Barnet som inte ville sova

Fredag kväll. Och så var det bara tio dagar kvar till julafton. Jag har gått och tänkt att jag ska blogga hela dagen och plötsligt är klockan redan halv nio och jag känner mest för att däcka. Önskar att även bebisen var på samma nivå som jag men han är så vaken som det bara går att bli. Misstänker att det har med värmen att göra. Idag har det varit ungefär tjugofem grader varmt här. Huset känns som en bastu. Jag har fortfarande svårt att komma in i någon vidare julstämning. Vi har dock införskaffat en julgran nu, det hjälper ju en aning.

Tycker den blev ganska tjusig ändå. Utanför fönstret skymtar våra tomatplantor fram. Börjar komma SÅ många tomater och jag längtar tills vi kan äta dem.

Vad mer har jag att rapportera om? Igår var jag på fyramånaderskontroll med Felix. Han hade bara gått upp 400 gram sedan sist, på en månad alltså. Vilket ju är helt okej, men jag började ändå noja. Tänk om han inte får i sig tillräckligt, tänk om mjölken börjar sina, osv. Men han är ju typ världens gladaste unge så jag tror knappast jag behöver oroa mig egentligen. Tänkte att jag skulle vara så cool med andra barnet, jag har ju gjort allt förut liksom, sedan sitter jag ändå där och googlar och läser trådar på Familjeliv. Så förargligt.

Hade egentligen tänkt få ur mig någonting mer substantiellt, men den där lilla bebisen vägrar fortfarande sova och jag tror att det börjar bli min tur att försöka igen, för sjuttioelfte gången. Så jag får helt enkelt avsluta här.

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. å ena sidan så ”fel”-känsla att se julgranen med den utsikten bakom. å andra sidan fet avundsjuka på allt man kan odla och få äta alldeles färskt och lyxigt om man bor på Nya Zealand… är det din första jul där? tänker mig att det kan väcka mycket tankar att bo så utomlands ”på riktigt”. (Jag bor ju inte i Sverige men känner inte direkt att jag bor utomlands, annat än i smådetaljer med skattetekniska grejer osv. Har ju närmare hem till föräldrarna än när jag bodde i Umeå liksom.)

    1. Nej, det är faktiskt min tredje jul i rad här. Vi flyttade hit i oktober förra året och julen dessförinnan var vi här på besök. Men det är fortfarande svårt att vänja sig vid att fira jul mitt i sommaren. Min treåring är väldigt besviken över att vi inte kommer få någon snö. Förhoppningsvis kan vi få till en jul i Sverige inom en inte alltför lång framtid!

Lämna ett svar

Stäng meny