Att springa eller inte springa?

Häromdagen kom min bror och sa att han anmält sig till Karlstad stadslopp, 10 km. Åh, tänkte jag genast, det kanske jag också skulle ta och göra. Sagt och gjort – dagen därpå anmälde jag mig. Till saken hör att jag har sprungit cirka fem gånger de senaste två åren, pga först graviditet och sedan pga bebistid och brist på ork/motivation.

De flesta av dessa cirka fem löpturer har visserligen inträffat de senaste två veckorna så det är väl positivt. Men det har definitivt inte varit några tio kilometer. Dessutom vaknade jag imorse och kände att jag hade lite ont i halsen. Eller inte direkt ont, men den känns inte helt hundra. Lite irriterad.

Så nu sitter jag här, sugandes på en Strepsils, och försöker bestämma mig för om jag ska springa eller inte. Vore ju trist om kroppen slår bakut tre dagar innan vi ska flyga hem. Men samtidigt vore det ännu mer trist att missa ett tillfälle att tävla mot brorsan. Så jag kanske bara ska köra och hoppas på det bästa.

Här har ni en som sprang Karlstads minilopp tio gånger om på Nationaldagen.

4

Lämna ett svar

Stäng meny